2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Erőtlen demonstrációval igyekezett életben tartani a tanártüntetéseket az Egységes Diákfront + videó

A Belügyminisztérium elé hívta az embereket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete és az Egységes Diákfront. A civil szervezetek szombaton azzal hergeltek, hogy nem minden iskolai dolgozó fogja megkapni a több mint harminc százalékos béremelést.

  • Erőtlen demonstrációval igyekezett életben tartani a tanártüntetéseket az Egységes Diákfront  + videó

Perlaki Borsos Noel, az Egységes Diákfont képviselője már a megmozdulás előtt reklámozta a tüntetést. Eközben az egyik közösségi oldalon nyomdafestéket nem tűrő szavakkal minősítette a kormányt. Azt állította, hogy a kabinet ugyan megígérte a 32 százalékos béremelést, azonban most már sokaktól el akarja venni. 

Az alig néhány száz fős tüntetésen ismét jelen volt a demonstrációk ikonikus alakjává vált Pankotai Lili is. Az aktivista szokásával ellentétben, most nem instruálta megafonnal a demonstrálókat, ám a Magyar Nemzet kérdéseire nem volt képes válaszolni.

A megmozduláson részt vett Bajnai Gordon korábbi bizalmi embere, Juhász Péter is. Az Együtt - PM korábbi elnöke szerint a tárca ugyan belengette a pedagógus béremeléseket, azonban azt elfogadhatatlanul alacsonynak tartja.

A tárca bejelentése szerint azonban még a gyakornok pályakezdő pedagógusoknak sem lesz alacsonyabb a fizetése 528 ezer forintnál.

Mediaworks

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!