2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Belföld

Erdőkertes baloldali háziorvosa megtagadja a vakcinák beadását

  • Erdőkertes baloldali háziorvosa megtagadja a vakcinák beadását

Nem csak a járvánnyal, de a baloldallal is küzdünk. Erről is beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Mint mondta, a baloldal folyamatosan kritizálja a kormány védekezését, sőt hátráltatják is a munkát. Nemrég kiderült, hogy Erdőkertes baloldali háziorvosa, páciensei kérésére sem hajlandó beadni a koronavírus elleni vakcinát. A háziorvos nem más, mint Kiss Csaba, az LMP korábbi országgyűlési képviselőjelöltje.

Orbán Viktor sunyi hazugságnak nevezte a raktáron lévő és már felhasznált vakcinák arányát érintő híreket. Szerinte a beérkező oltóanyagokat azonnal, egy biztonsági vizsgálat után, egy-két napon belül eloltják.

A miniszterelnök kitért az erdőkertesi háziorvos ügyére is, aki megtagadta az oltóanyagok beadását.

A Pest Megyei település egyes körzetének háziorvosa saját páciensei kérése ellenére sem hajlandó beadni a koronavírus elleni vakcinákat. Erdőkertesen két körzet van, így az orvoshoz csaknem 3000 ember tartozik.

Erről már Futó Barnabás beszélt híradónknak. Az ügyvéd szerint a jog kétféle képen értelmezheti ezt a cselekményt, az egyik a gondatlanságból, a másik pedig a szándékosan elkövetett veszélyeztetés.

Futó Barnabás szerint az orvosi kamara akár úgy is dönthet, hogy visszavonja az háziorvos tagságát, ugyanis szembe ment az orvosi esküjével.

Az ügyben egy magánszemély közérdekű bejelentéssel fordult az országos tisztifőorvoshoz, amelyben kéri, hogy Müller Cecília indítson vizsgálatot az orvos ellen.

Közben az ATV elérte a háziorvost, aki azt állítja, hogy megfenyegette őt az önkormányzat. Kiss Csaba világossá tette, hogyha megbüntetik, csődbe fogja vinni a vállalkozást, és befejezi működését.

Híradónk is szerette volna megszólaltatni az erdőkertesi háziorvost, ám adásunkig nem vette fel a telefonját.

Kiss Csaba egyébként már korábban, az Átlátszónak nyilatkozott arról, hogy az orosz és kínai vakcinákkal nem fog oltani, mivel azokat az Európai Gyógyszerügynökség még nem hagyta jóvá.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!