2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Belföld

Erdő Péter: Nekünk, magyaroknak szólt Ferenc pápa látogatása

Hiába akarta a világsajtó azt sulykolni, hogy Ferenc pápa politikai okokból érkezett hazánkba, őt valójában mi, magyarok érdekeltük, ez az út nekünk, magyaroknak szólt - emelte ki beszédében a budapest-esztergomi érsek. Erdő Péter bíboros arról is beszélt, hogy személyes, magyar nyelvű köszönőlevelet kapott a pápától.

  • Erdő Péter: Nekünk, magyaroknak szólt Ferenc pápa látogatása

Nagyközönség előtt tartott kerekasztal-beszélgetésen értékelte Ferenc pápa látogatását a budapest-esztergomi érsek. Erdő Péter elmondta, hogy a szentatya hazaérve személyes hangvételű magyar nyelvű köszönőlevelet küldött neki, amelyben az Esztergom-Budapesti Egyházmegye életerejét méltatta.

A magyra egyházi vezető hangsúlyozta: Ferenc pápa még 2021-ben, a budapesti eucharisztikus kongresszus alkalmával döntötte el, hogy vissza akar térni hazánkba.

Az esemény után Erdő Péter bíboros ünnepi szentmisét mutatott be az egyházmegye papjaival közösen a fővárosi máriaremetei kegytemplom kertjében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Csák János: Friss Nobel-díjasaink között szembetűnő a hasonlóság

Csák János: Friss Nobel-díjasaink között szembetűnő a hasonlóság

Az idei évben Nobel-díjjal kitüntetett magyar tudósok mindketten az ötlettől az alkalmazáson át a szabadalomig és utána a termékig elvitték azt az elgondolást, ami a fejükben volt – nyilatkozta lapunknak a kulturális és innovációs miniszter. Csák János szerint a tudománynak nincs nemzetisége, a találmányoknak az emberiség javát kell szolgálniuk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!