2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Erdő Péter megáldotta a Keresztelő Szent János-templom restaurált oltárképét

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szentmisét mutatott be, és megáldotta az újonnan restaurált oltárképet a visegrádi Keresztelő Szent János templomban.

  • Erdő Péter megáldotta a Keresztelő Szent János-templom restaurált oltárképét

A hányatott sorsú barokk alkotás évszázadokon át díszítette a szentélyt, majd a templom többszöri átalakítása során eltűnt. 2015-ben került elő, restaurálásán 2 évet dolgoztak a képzőművészeti egyetem negyedéves hallgatói.

„Mindenható örök Isten, Te helyesnek tartod, hogy szentjeid képmását szobrok vagy képek alakjában elkészítsük. Így valahányszor testi szemünkkel képmásukra tekintünk, cselekedeteikről elmélkedve szent életük példájának követésére induljunk. Kérünk, áldd meg ezt a képet, amelyet Keresztelő Szent János tiszteletére és emlékezetére készítettek és most felújítottak” – így Erdő Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!