2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:55

Belföld

Érdektelenségbe fulladt az Egységes Diákfront tüntetése

Teljes érdektelenségbe fulladt az Egységes Diákfront keddi demonstrációja: a Ne írd alá a Bosszútörvényt, Kata! címmel meghirdetett tüntetésen mindössze 15-20 diák jelent meg a Sándor-palota előtt.

  • Érdektelenségbe fulladt az Egységes Diákfront tüntetése

Az elmúlt másfél évben a pedagógusok melletti diáktüntetéseket szervező csoport ezúttal azt tervezi, hogy a Sándor-palota előtt − akár napokon keresztül – tiltakoznak a státustörvény elfogadása ellen. Mihalics Lili, az esemény szervezője és az Egységes Diákfront oszlopos tagja korábban az Eduline-nak elárulta: készek akár napokon keresztül a köztársasági elnök székhelye, a Sándor-palota előtt éjszakázni. Ebből a célból egy kisebb sátrat állítottak fel a helyszínen. Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a sátorállítás után egy kék szatyorral érkezett meg a helyszínre, s pokrócot osztott ki a téren ülő, éppen sört fogyasztó diákoknak. Mihalics Lili szerint június 1-jéig, vagyis a következő pedagógustüntetés napjáig biztosan a helyszínen maradnak. Csütörtökre 15 városban szerveznek tüntetést a státustörvény ellen, Sopron, Pécs, Debrecen és Miskolc mellett Budapesten is tüntetés lesz.

Borítókép: Tüntetés a Sándor-palotánál (Fotó: Kurucz Árpád)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!