2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Belföld

Enyhítették az anyját elhanyagoló férfi büntetését

6 évről 4 évre enyhítette a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak az ítéletét akit emberöléssel vádolt az ügyészség. A férfi nem gondozta idős édesanyját, aki végül vérmérgezésben halt meg.

A 67 éves vádlott italozó életmódja miatt hanyagolta el 87 éves édesanyja gondozását. Az asszony tavaly kiesett az ágyából, többszörös töréseket szenvedett, mozgásképtelenné vált. Napokig saját székletében és vizeletében feküdt, sebei elfertőződtek. A fűtetlen lakásban tüdőgyulladást kapott. A vádlott csak ekkor fordult orvoshoz. A nő két nappal később a kórházban vérmérgezésben halt meg. A férfi első fokon 6 év börtönt kapott, az ügyész ennek helybenhagyását indítványozta.

„A törvényszék a büntetési tételkeret középmértékétől – ami 10 év – lényegesen eltérve 6 év szabadságvesztést szabott ki, amely eltérésnek indokát adta. A kiszabott büntetés tehát nem tekinthető eltúlzottnak, az enyhítésre irányuló védelmi fellebbezés így nem megalapozott. Indítványozom mindezek alapján, hogy az ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét hagyja helyben” – mondta Bércesi Zoltán, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

A vádlott az utolsó szó jogán azt mondta, szerinte ő mindent megtett az édesanyjáért. „Naponta mentem hozzá háromszor, négyszer. Télen többször. Fát hordtam, mindent. Minden nap mentem hozzá, mert ugye az ebédjét én hordtam be neki. Kapura volt akasztva és így adtam be neki az ebédet, és megette” – mondta K. Nándor.

Az ítélőtábla a kiszabott szabadságvesztés időtartamát két évvel enyhítette.

„A vádlott életkorára, a cselekmény elkövetési körülményeire is figyelemmel, nem indokolt a vádlottal szemben még a törvényi minimumban meghatározott szabadságvesztés büntetés kiszabása sem. Ezért az ítélőtábla az enyhítő szakasz alkalmazásával, a vádlottal szemben a szabadságvesztés tartamát négy évre enyhítette” – mondta Tóth Sándor, a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

A férfi feltételesen legkorábban 2021 nyarán szabadulhat.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiképzésen a Gripen-pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre. 2021. október 27.

152 millió forintot kaptak eddig a covid-árvák

A köztársasági elnök által életre hívott alapítvány eddig 501 családban 860 gyereknek nyújtott anyagi támogatást. 2021. október 27.

Visszaadták az autós forgalomnak a Csömöri úti felüljárót

10-15 év múlva ezt a felüljárót újjá kell építeni, vagy helyette más megoldást kell találni. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!