2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Belföld

Enyhítettek a határzáron

Hajnali öt óra óta újra megindulhatott a kishatárforgalom több, az elmúlt héten lezárt határátkelőnél.

  • Enyhítettek a határzáron

Így Szlovákia felé újra használható a balassagyarmati, a somoskőújfalusi, valamint a letkési átkelő. A határzár azonban fennmarad, a most megnyitott átkelőpontokat csak a országhatár 30 kilométeres körzetében élők használhatják.

Több ezer ember életét könnyítik meg a szeptember 5-én újranyitott kishatárforgalmi átkelők. A Pest megyei Letkésen péntek délután még zárva volt a határ, de szombat reggel öt órától 24 órát meg nem haladó időtartamra már használhatják azt az ingázók. Az itt élők többsége Esztergomban dolgozik, ami szlovák területen keresztül alig húsz kilométer.

Az utóbbi napokban politikusok és civilek együttesen azt kérték az illetékes minisztériumoktól, hogy segítsék a határsávban élők munkába és iskolába járását.

A határzár az átkelők megnyitása ellenére érvényben marad, általános utazási céllal továbbra is csak szigorú szabályok betartásával lehet elhagyni Magyarország területét.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!