2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Enyhítették a gyerekgyilkos büntetését

Enyhítette a bíróság annak a Tolna megyei nőnek a büntetését, aki tavaly tavasszal megölte és egy szennyvízaknába dobta újszülött csecsemőjét. A Pécsi Táblabíróság első fokon öt év börtönre ítélte az anyát, a jogerős döntés értelmében viszont a nő – nehéz élethelyzete miatt – a büntetés felének letöltése után feltételesen szabadlábra kerülhet.

A vádlottnak korábban 4 gyermeke született, azonban ismét teherbe esett, amit eltitkolt. Az asszony 2012 tavaszán otthonában életképes leánygyermeknek adott életet. A csecsemőt egy törölközőbe csavarta és a fürdőszobában magára hagyta. Később a kislányt egy műanyag vödörbe tette, majd az ellátatlanság miatt már halott gyereket a szennyvízaknába dobta. A nő az utolsó szó jogán azt mondta, nem akart gyilkolni. „Szeretném a gyerekeimet visszakapni. Én felneveltem a két nagyobbikat apa nélkül. Én nem akartam megölni a piciket, nem akartam bántani” – mondta N. Éva.


A Táblabíróság enyhítette az első fokon kiszabott 5 éves börtönbüntetést. „A vádlott esetében fennállnak olyan, különös méltánylást érdemlő körülmények, amelyek engedik és indokolttá teszik a bíróság számára azt a rendelkezést, hogy a vádlott, amennyiben a büntetés-végrehajtási intézetben jó magatartást tanúsít, a büntetésének a fele része letöltése után feltételes szabadságra bocsátható legyen” – mondta a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

A tanácsvezető bíró szerint az első fokon eljárt bíróság nem vette kellő súllyal figyelembe azt az enyhítő körülményt, hogy a vádlottat volt élettára többször megverte, a hatóságok azonban semmit nem tettek ellene.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!