2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Emelkedik a babaváró összege, kivezetik a városi CSOK-ot

A babaváró hitel összege 10 százalékkal, a falusi családi otthon-teremtési kedvezményé pedig 50 százalékkal emelkedik 2024-ben. A városi CSOK helyett új támogatást dolgoz ki a kormány.

  • Emelkedik a babaváró összege, kivezetik a városi CSOK-ot

Csütörtökön jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy 2024-től emelkedik a babaváró hitel összege, a koronavírus-járvány, az ukrajnai háború, és a gazdasági szankciók ugyanis teljesen átalakították a gazdaságot, amihez alkalmazkodni kell.

2024 január elsejétől azok a házaspárok vehetik fel, ahol a párok hölgy tagja 30 év alatt van. Bevezetünk ugyanakkor egy átmeneti időszakot is, 2024 január elsejétől egy éven keresztül tart. 2025 január elsejéig a 30 és 40 év közötti hölgyek továbbra is jogosultak a babaváró támogatásra, de erre a várandósság igazolása esetén van lehetőség – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.

Jövőre a falusi CSOK összege is emelkedik majd. Használt lakás vásárlása vagy korszerűsítése esetén 1 gyermek után 600 ezerről 1 millió forintra, 2 gyermek után 2,6 millióról 4 millióra, 3 gyermek után pedig 10-ről 15 millió forintra nő a támogatási összeg. Meglévő lakás, ház korszerűsítésénél pedig egy gyermek esetén 300 ezerről 500 ezer forintra, két gyermeknél 1,3 millióról 2 millióra, három gyermek esetén pedig 5 millióról 7 és fél millió forintra emelkedik az összeg.

A városokban ugyanakkor jövő januártól nem lehet majd igénybe venni a CSOK-ot. A kormány az ötezer főnél nagyobb településekre ugyanis új támogatási rendszert dolgoz ki. Erre azért van szükség, mert a magas banki kamatok miatt a városi CSOK kevésbé működik, mint a falusi verzió.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék az a férfit, aki még 2021 őszén többször is olyan súlyosan bántalmazta néhány hónapos gyermekét, hogy a csecsemő életveszélyes állapotba került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

A Noryna Diamond néven ismert transznemű influenszer azzal vádolta meg a nyíltan homoszexuális youtubert, Osváth Zsoltot (VV Zsolti), hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, írta meg a Magyar Jelen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!