2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Emeletes vonatok fognak járni Vácra és Szolnokra

Magyarország első emeletes vonatjai már jövő ilyenkor forgalomba is állhatnak. Erről a MÁV-Start Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt, miután bemutatták az első modell vázát Dunakeszin.

  • Emeletes vonatok fognak járni Vácra és Szolnokra

Homolya Róbert kiemelte: a szerelvények várhatóan a váci és a ceglédi elővárosi vasútvonalakon közlekednek majd. A kétszintes motorvonatok korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, tágas utastérrel, wifivel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal, valamint korszerű kamerarendszerrel rendelkeznek majd. Érkezik a kék vonat Dunakeszi-Gyártelep megállóba, az elővárosi vonalon nagyon szeretik az alacsony padlós, modern járművet.

Kényelmesebb, mert felső-Gödre megyek az ebédemért és akkor jövök-megyek.–mondja egy utas, Bihari Jolán. Reggelente azonban tömegek szoktak állni a peronon. Munkába menet sokszor olyan tumultus van a szerelvényeken, hogy alig tudnak felférni az emberek.

Csavarok állnak ki a padlóból, számok jelzik az egyes alkatrészek felszerelési helyét. Ez lesz Magyarország első emeletes vonatainak egyike, ami megoldja a helyproblémát. Egyelőre még csak egy váza van meg, de már kész vannak a látványtervek. 

Rögtön itt jön egy ilyen fölfelé hajló lépcső, amin fel tudunk menni. Ez már itt a felső szintnek a padló szintje.–mondja Dunai Zoltán, a Stadler Magyarország ügyvezető igazgatója. 

A tervek szerint jövő ilyenkor már 11 ilyen vonat állhat forgalomba a Budapest-Vác-Szob és Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalakon. Lesz rajta wifi, légkondi. Lehet majd tölteni rajtuk a mobilt, használni a laptopot.

Hatszáz nagyon kényelmes ülőhelyet fog tudni, kényelmes utazást biztosítani mindenkinek és nemcsak a méretei impozánsak ennek a szerelvénynek, hanem több perccel az adott viszonylatok tekintetében akár 6-8 perccel lesz rövidebb az eljutási idő.– jelentette be Homolya Róbert, a Máv Start Zrt elnök-vezérigazgatója. 

Mobiltelefon töltéstől kezdve a wifiig igénybe vehető. Bízunk benne, hogy sokan ki fogják tudni használni az erre utazók– mondta el Rétvári Bence államtitkár. A MÁV-Start a Stadler céggel tavaly kötött egy keretszerződést 40 emeletes motorvonat szállítására, ebből 19 jármű gyártására írtak alá eddig megállapodást. Ezek 100 milliárd forint értékű forrásigényét egy operatív programból fedezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!