2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Embertelen állapotok Baranyi Krisztina Ferencvárosában

Áldatlan állapotok uralkodnak a ferencvárosi bérházakban, az Üllői úton, a Gát utcában vagy a Drégely utcában ugyanazokkal a problémákkal kénytelenek megküzdeni a lakók nap mint nap – számolt be róla a Magyar Nemzet.

  • Embertelen állapotok Baranyi Krisztina Ferencvárosában

Metropol egyik helyszíni riportjából most az derül ki, hogy az Üllői út 83. szám alatti

önkormányzati bérház pincéje tele van patkánnyal, az udvar bármikor beszakadhat, a kaput az önkormányzat nem csináltatja meg, arra hivatkozva, hogy nincs rá pénz.

Az ott élők elmondása szerint a több mint 13 éve aládúcolt folyosó rémisztő állapotban van, hiszen a gerendák már régen nem tartják. Sőt, ha a ház macskája ráugrik, ki-be leng az állványozás.

Nem jobb a helyzet a Gát utcában, illetve a Drégely utcában sem, ahol a Magyar Nemzet is készített riportot. A lap akkor arról számolt be, hogy a 12-es számú bérházban negyven család él emberhez méltatlan, közegészségügyileg elfogadhatatlan körülmények között.

Az omladozó falak, az összedőlés megakadályozására gerendákkal aládúcolták a lépcsőházat, a penészes, beázott lakások mellett a bérlemények zömében a mai napig nincs fürdőszoba, a lakók a folyosók végén található közvécéket használhatják.

A Gát utca 25.-ben is háborognak a lakók a rossz és veszélyes körülmények miatt. Omlik a vakolat, instabil a lépcső, repedeznek és beáznak a lakások. Az egyik lakó azt mesélte, hogy amikor állványoztak, majdnem a fejére esett a vakolat, húsz centin múlt az élete.

Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere láthatóan fittyet hány az ott élők problémáira, de az egészségügyi következményekkel, a balesetveszélyes állapotokkal sem foglalkozik.

A polgármester rendre nem válaszol a sajtó megkeresésére, de a kerületben élők sem kapnak lehetőséget arra, hogy segítséget kérjenek Baranyitól vagy az önkormányzattól.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Borítókép: Ferencvárosi bérház (Fotó: Havran Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!