2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Embercsempészeket toboroznak egy szegedi Facebook-csoportban

Nagy valószínűséggel embercsempészeket toboroznak, egy nyilvános szegedi álláskereső és kínáló Facebook-csoportban – szúrta ki a Dél-magyar hírportál. Az oldalon ugyanis egy jordániai születésű férfi sofőröket keres, többek között Magyarországról Németországba tartó utakra, amiért több száz eurót kínál, minden szállított ember után.

  • Embercsempészeket toboroznak egy szegedi Facebook-csoportban

Utasok szállításához keres sofőröket Szegedről vagy Pozsonyból Németországba egy jordániai születésű, de most Törökországban élő férfi. A bejegyzés június közepén íródott a Szeged Munka elnevezésű nyilvános facebook-csoportban. A posztot a Délmagyar szúrta ki.

De nem ez volt az egyetlen feltehetően embercsempész-toborzó hirdetése a férfinak az oldalon. Júliusban már azt írta: sürgősen sofőrökre van szüksége ahhoz, hogy embereket szállítsanak Drezdába.

Legutóbb pedig két nappal ezelőtt posztolt. Ekkor már konkrét árakat is írt a hirdetésbe. Egy Magyarországról Németországba tartó fuvarért például utasonként 700 eurót, egy Szlovákiából Németországba tartó útért pedig utasonként 300 eurót fizet a jelentkező sofőrnek. A Délmagyar szerint ez azért lehet olcsóbb, mert Szlovákiából gyakorlatilag ellenőrzés nélkül lehet eljutni Németországba.

A hirdetést kiszúró újságíró azt is kiderítette, hogy a megadott telefonszám valóban él, sőt, a férfi az üzenetekre is válaszolt. Kiderült az is, hogy Mórahalomra kellene menni az emberekért.

Nemcsak az embercsempészetet, hanem annak előkészületét is bünteti a törvény, azaz, ha valaki egy ilyen tartalmú hirdetésre jelentkezik, komoly kockázatot vállal – hívta fel a figyelmet a hírportál. Az embercsempészést alapesetben 1-5 évig, minősített esetben pedig akár 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!