2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Elutasította Bajnai javaslatát Mesterházy

Megszakadtak az eddigi egyeztetések az MSZP és az Együtt–PM szövetség között. Mesterházy Attila előválasztáson, Bajnai Gordon pedig a közvélemény-kutatások alapján döntené el, hogy ki legyen a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Korábban azt ígérték, hogy augusztus végéig megállapodnak a közös képviselőjelöltekről és a közös listáról. Erre viszont ezek után már semmi esély.

Megakadt a tárgyalás és lefagyott a forró drót Mesterházy Attila és Bajnai Gordon között. Az MSZP elnöke ugyanis nem előre telefonon, hanem csak a pénteki tárgyalási fordulón értesült arról, hogy az Együtt–PM vezetője egy tévévitával és közvélemény-kutatással döntené el, ki legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Bajnai emellett 35 képviselőjelölti helyet kért volna a 106-ból, valamint a közös listán ennek kompenzálására még többet.

A két pártvezető a találkozó után külön sajtótájékoztatót tartott, Mesterházy Attila pedig nem is titkolta, hogy Bajnai javaslata váratlanul érte.

Az MSZP elnöke elővett egy korábban kidolgozott forgatókönyvet, miszerint amerikai mintára legyen előválasztás a két szervezet között. Szeptemberben mind a 106 körzetben mérettessék meg magukat az MSZP és az Együtt–PM képviselőjelöltjei valamint a miniszterelnök-jelöltek. Majd az eredmény arányában osztozna a két fél a helyeken. Mesterházy kijelentette, ha ebbe nem mennek bele Bajnaiék, akkor másokkal kezdenek tárgyalásokat.

Mesterházy azt szeretné, ha októberig lezajlana a villámkampány és az összes választási körzetben az előválasztás is, amelyet majd az MSZP-kongresszus szentesíthet. Bajnaiék még hivatalosan nem válaszoltak a szocialisták kezdeményezésére.

Veszélyes alkura készül Bajnai és Mesterházy

A Fidesz szerint veszélyes alkura készül Bajnai Gordon és Mesterházy Attila, mivel azt ugyanazok kötnék meg, akik már egyszer tönkretették és eladósították az országot. Zsigó Róbert szóvivő kiemelte: újra csak személyekről, pozíciókról és hatalomról szólt az alkudozás a baloldalon, nem pedig az emberek, családok problémáiról. Hozzátette: bármihez nyúl a baloldal, mindig a magyar emberek húzzák a rövidebbet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!