2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Belföld

Elutasította az országgyűlés békepárti határozatát a DK-s vezetésű Erzsébetváros

A legtöbb baloldali vezetésű önkormányzat napirendre sem tűzte, vagy egyenesen elutasította a békepárti határozatot.

  • Elutasította az országgyűlés békepárti határozatát a DK-s vezetésű Erzsébetváros

Niedermüller Péter módosító javaslatokat nyújtott be, azonban olyan változtatásokat javasolt, amelyben nem ítélik el Oroszország katonai agresszióját, nem ítélik el az elhibázott gazdasági szankciókat és nem állnak ki amellett, hogy a fegyverszállítás helyett inkább béketárgyalásokra lenne szükség.

Még április végén küldte el a parlament békepárti határozatát minden magyarországi polgármesternek a Megyei jogú Városok Szövetségének elnöke arra kérve őket, fogadják el azt, ezzel is erősítve az ország békepárti álláspontját.

Azóta pedig mintegy 1500 település képviselőtestülete döntött a határozat támogatásáról. Azonban a legtöbb baloldali vezetésű önkormányzat napirendre sem tűzte, vagy egyenesen elutasította az eredeti javaslatot.

A főváros VII. kerületében pedig a visszájára fordították a szöveget, így például nem ítélik el Oroszország katonai agresszióját, nem ítélik el az elhibázott gazdasági szankciókat, sőt megvédik azokat, nem állnak ki a sokat szenvedő kárpátaljai magyar közösség mellett sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!