2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Eltörlik az önkormányzatok által kivetett földadókat, az eddig befizetett összegeket is visszatérítik

Eltörlik az önkormányzatok által kivetett földadókat - jelentette be a miniszterelnök főtanácsadója. Nyitrai Zsolt emlékeztetett: Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen többletterhet akart kiróni a gazdákra, akik ezt nem engedték, 120 ezren írták alá a tiltakozó petíciót. A mezőgazdászok most megmenekültek. A kormánypárti politikus jelezte, az eddig befizetett földadókat is vissza kell téríteniük az önkormányzatoknak.

  • Eltörlik az önkormányzatok által kivetett földadókat, az eddig befizetett összegeket is visszatérítik

"A magyar gazdák a háború, a szankciós energiaválság és az aszály mellett is helyt állnak. A lakosságot mi folyamatosan jó minőségű és biztonságos élelmiszerrel látjuk el. A munkánkat támogatni és nem akadályozni kell, ezért is volt ez a törvénymódosítás, amely megszüntette a földadót" - mutatott rá a helyzetre Szél István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének Csongrád-Csanád vármegyei elnöke.

Tavaly történelmi aszály sújtotta az országot, ami katasztrofális helyzetbe sodorta a mezőgazdaságból élőket. Örülnek és fellélegezhetnek a gazdák, a kormány ugyanis megszüntette a gazdálkodókat sújtó földadókat.

Az aszály miatti terméskiesés ellenére a gazdákat sarcolta Hódmezővásárhely polgármestereként Márki-Zay Péter, azonban 120 ezer aláírást gyűlt össze az intézkedés ellen. Ezért lépett a kormány.

"Márki-Zay Péter a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje Hódmezővásárhelyen bevezette a földadót. Ne legyen kétségünk: ha a baloldal lenne hatalmon országossá tenné ezt az adónemet" - jelentette ki a miniszterelnök főtanácsadója. Nyitrai Zsolt jelezte, a kormány véget vet a gyakorlatnak.

A kormány döntésének köszönhetően az idei évre befizetett földadót az önkormányzatoknak október elsejéig vissza is kell téríteniük, újabbat pedig már nem vethetnek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!