2024. 10. 02. Szerda Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 22:45

Belföld

Elszaporodtak az ágyi poloskák egy önkormányzati épületben Józsefvárosban + videó

Ágyi poloska inváziótól szenvednek a józsefvárosi önkormányzati bérlakásban élők. A vérszívók miatt sokan már aludni sem tudnak. A lakók azt mondják: a kerület baloldali vezetése érdemben semmit nem tesz a probléma megoldására. A helyi Fidesz szerint Pikóék cserben hagyják az embereket.

  • Elszaporodtak az ágyi poloskák egy önkormányzati épületben Józsefvárosban + videó

A lakók elmondásai alapján a rovarok megjelenését jelezték az önkormányzat felé, de érdemben senki nem segített a bérlőkön.

Egy társasházi tanácsadó azt mondta híradónknak, hogy a poloskák irtását egy önkormányzati épületben, az önkormányzatnak kell elvégeznie.

Ilyenkor, amikor a lakók jelzik az önkormányzatnak, hogy irtása van szükség, nekik megfelelő irtást kellene végezniük. Az, hogy elmennek és egy kis pisztollyal valamilyen mérget fújnak az jelenleg nem alkalmas arra, hogy az ágyi poloskát kiirtsák. Nagyon komoly eszközökkel kell fellépni ilyenkor, gyakorlatilag elgázosítás. Ilyenkor le kell zárni a lakást, el is kell hagyni s egy irtás nem is elég, hanem sokszor 2-3 irtás az, ami hatásos. Hozzá kell tennem, hogy nem elég 1 lakásban irtani, tehát ilyenkor valamennyi fertőzött lakásban egyszerre kell az irtást elvégezni – hangsúlyozta Weisz Gábor Miklós.

Kecskeméti László, a helyi Fideszes önkormányzati képviselő pedig azt mondta: Pikó Andrásnak és az önkormányzatának könnyebb magukra hagyni a lakókat, mint megoldani a problémáikat. Hozzátette: az egyetlen megoldást ilyenkor az jelentheti, hogy a lakók nyilvánosságra hozzák az esetet, és a közvélemény nyomására az önkormányzatnak nem lesz más választása, mint cselekedni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péternek nincs szakpolitikája + videó

Magyar Péternek nincs szakpolitikája + videó

A kérdés az, hogy média politikával, vagy szakpolitikával tervezi az őszt az ellenzék – vázolta az előttünk álló belpolitikai időszakot Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!