2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Elszámolási vita miatt bukhatott ki a Portik-ügy

Elszámolási vita állhat Portik Tamás meggyanúsításának hátterében – írja az egyik napilap.

Hamarosan megkezdődhet a Fenyő János médiavállalkozó elleni 1998-as merénylet végrehajtójának tartott Jozef Rohác ügyében az újabb, immár harmadik kiadatási eljárás – tudta meg korábban a Magyar Nemzet.

A Hír Televízió arról számolt be, hogy azonos ügyiratszám alatt folytatnak eljárást a hatóságok a vasárnap letartóztatott Portik Tamás és négy társa, valamint a Fenyő-gyilkosság miatt előzetesben lévő Jozef Rohác ellen.

Portikot és társait jelenleg az Aranykéz utcai robbantással, illetve Prisztás József meggyilkolásával gyanúsítják. Az öt férfi még 15-én került előzetes letartóztatásba. Sajtóhírek szerint V. László segítségével úszhatta meg eddig a felelősségre vonást Portik Tamás. Az egyik bulvárlap pedig arról számolt be: újabb szlovák férfi ellen adtak ki európai elfogatóparancsot a robbantás miatt.

A Népszabadság úgy tudja, annak ellenére, hogy V. László ügyvédje korábban tagadta, hogy védence üzleti kapcsolatban állt volna a 90-es évek olajmaffiaügyeiben elhíresült vállalkozóval több jel is utal arra, hogy az „éjszaka császára” kezelte a külföldön bujkáló Portik Tamás vagyonát.

A lap emlékeztet: V. László neve már felmerült a 90-es évek százmilliárdos károkat okozó áfacsalás-sorozatában: az olajügyek akkori főnyomozója, Sándor István parlamenti meghallgatásán az olajmaffia meggazdagodása témakörében emlegette a férfi nevét, de konkrétumokat nem árult el. A lap meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt írja: V. László feltételezhetően azért vallott Portikra, mert a vállalkozó az illegális olajügyekből felhalmozott milliárdokból nem volt hajlandó visszaosztani neki.

A Gyurcsány-pártig is elérhet a Portik-ügy

Az 1990-es évek olajügyeinek felderítése, illetve a maffia és a nagypolitika szimbiózisának bizonyítása áll a Portik Tamást és V. Lászlót érintő nyomozás középpontjában – derült ki a csütörtökön megjelent Heti Válaszból. Noha a szőkítési cselekmények jórészt már elévültek, az ezeket kísérő korrupciós, drogkereskedelmi és emberölési esetek még bőven büntethetők. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!