2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Elszámolási vita miatt bukhatott ki a Portik-ügy

Elszámolási vita állhat Portik Tamás meggyanúsításának hátterében – írja az egyik napilap.

Hamarosan megkezdődhet a Fenyő János médiavállalkozó elleni 1998-as merénylet végrehajtójának tartott Jozef Rohác ügyében az újabb, immár harmadik kiadatási eljárás – tudta meg korábban a Magyar Nemzet.

A Hír Televízió arról számolt be, hogy azonos ügyiratszám alatt folytatnak eljárást a hatóságok a vasárnap letartóztatott Portik Tamás és négy társa, valamint a Fenyő-gyilkosság miatt előzetesben lévő Jozef Rohác ellen.

Portikot és társait jelenleg az Aranykéz utcai robbantással, illetve Prisztás József meggyilkolásával gyanúsítják. Az öt férfi még 15-én került előzetes letartóztatásba. Sajtóhírek szerint V. László segítségével úszhatta meg eddig a felelősségre vonást Portik Tamás. Az egyik bulvárlap pedig arról számolt be: újabb szlovák férfi ellen adtak ki európai elfogatóparancsot a robbantás miatt.

A Népszabadság úgy tudja, annak ellenére, hogy V. László ügyvédje korábban tagadta, hogy védence üzleti kapcsolatban állt volna a 90-es évek olajmaffiaügyeiben elhíresült vállalkozóval több jel is utal arra, hogy az „éjszaka császára” kezelte a külföldön bujkáló Portik Tamás vagyonát.

A lap emlékeztet: V. László neve már felmerült a 90-es évek százmilliárdos károkat okozó áfacsalás-sorozatában: az olajügyek akkori főnyomozója, Sándor István parlamenti meghallgatásán az olajmaffia meggazdagodása témakörében emlegette a férfi nevét, de konkrétumokat nem árult el. A lap meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt írja: V. László feltételezhetően azért vallott Portikra, mert a vállalkozó az illegális olajügyekből felhalmozott milliárdokból nem volt hajlandó visszaosztani neki.

A Gyurcsány-pártig is elérhet a Portik-ügy

Az 1990-es évek olajügyeinek felderítése, illetve a maffia és a nagypolitika szimbiózisának bizonyítása áll a Portik Tamást és V. Lászlót érintő nyomozás középpontjában – derült ki a csütörtökön megjelent Heti Válaszból. Noha a szőkítési cselekmények jórészt már elévültek, az ezeket kísérő korrupciós, drogkereskedelmi és emberölési esetek még bőven büntethetők. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!