2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Róma - Cinecitta magyarul 10:55

Belföld

Elszállították a betonromboló gránátot, mindenki visszatérhetett az otthonába

Betonromboló gránát elszállítása miatt ürítettek ki több utcát Budapest XII. kerületében. Az érintett zónát a rendőrség lezárta, a területen található ingatlanokat mindenkinek el kellett hagynia. A 116 kg-os gránát 25 kg robbanóanyagot tartalmazott. A szerkezetet végül sikeresen elszállították.

  • Elszállították a betonromboló gránátot, mindenki visszatérhetett az otthonába

Ahogy arról korábban beszámoltunk, földmunkák közben egy 203 milliméteres szovjet gyártmányú betonromboló gránátot találtak Budapesten. A szerkezet kiemelése és elszállítása miatt a tűzszerészek biztonsági zónát jelöltek ki, és mintegy 250 méter sugarú körben ürítették ki a területet.

4280 embernek kellett elhagynia az otthonát, köztük több idős embert is érintett a kiürítés. Több mint 400 fő vett részt a feladatok előkészítésében. Miután a rendőrség ellenőrizte, hogy senki sem tartózkodik már a területen, a biztonsági zóna kialakítása után a tűzszerészek megvizsgálták a 116 kilogrammos, mintegy 25 kilogramm robbanóanyagot tartalmazó rombológránátot. 

"A kiemelés után megállapították az eszközről, hogy élesített gyújtószerkezettel volt szerelve, azonban szerencsés módon nem volt szükség a helyszíni hatástalanítására. A szállítóeszközre úgy tudták elhelyezni, hogy biztonságosan rögzítve szállítható állapotban volt" - mondta Horváth Csaba tűzszerész alezredes.

A gránátot a kiemelést követően elszállították. Később ellenőrzött körülmények között robbantással semmisítik majd meg. A lezárt területet délután megnyitották, így az érintett lakók visszatérhettek otthonaikba.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!