2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Belföld

Elszállítják a déli határnál hagyott autóroncsokat + videó

Kormányrendelet született arról, hogy az állam eltakarítja a déli határnál hagyott, több száz gépkocsironcsot. Hétfőig már 52 járművet szállítottak el - derült ki a Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár közösségi oldalán hétfőn megosztott videóból.

  • Elszállítják a déli határnál hagyott autóroncsokat + videó

A videó alapján sok a szemét - eldobált flakonok, táskák, hálózsákok, gazdátlan gépkocsironcsok - a déli határnál.

"Ezeket a képeket nem a Mad Maxben láttam, hanem az őszi Alföldi Kéktúrám során tapasztaltam. Öttömös, Ruzsa és Ásotthalom térségében az erdőkben, a szántóföldeken vagy egyszerűen csak az út szélén hagyott roncsok rondítják az erdeinket. Nagy részüket kiberhelték és széthordták" - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy ezek a kiégett, sokszor használhatatlan roncsok az embercsempészet eszközei voltak.

"Ebből is jól látszik, milyen óriási a nyomás a déli határon" - hangsúlyozta Nagy János, jelezve, hogy ezt természet- és környezetvédelmi szempontból is aggályosnak tartja.

Az államtitkár a videóban örömének adott hangot, hogy Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője indítványozta a Belügyminisztériumnál, hogy a magyar állam gondoskodjon a több száz roncs eltakarításáról, és ez a kormányrendelet már meg is született.

A kormányrendelet értelmében a szegedi kormányhivatal - a bejelentést követően - értesíti a gépjármű utolsó tulajdonosát, hogy négy napon belül szállítsa el a járművet. Ezt követően egy őrzött telephelyre viszik és három hónap után értékesítik azt. A befolyt összeg állja az elszállítás költségeit - részletezte Nagy János.

Kiemelte, hogy a kormányhivatal a múlt héten el is kezdte a Homokhátság megtisztítását, és hétfőig 52 járművet szállított el.

"Bízom abban, hogy így az erdeinkben éktelenkedő roncsok el fognak tűnni. A magyar kormány álláspontja a kezdetektől fogva világos: az illegális migrációt meg kell állítani - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy 2015 óta több mint 650 milliárd forintot költöttek a határvédelem megerősítésére.

"Ahhoz, hogy a kormány továbbra is eltökélten védhesse Magyarország és az Európai Unió külső határát, önökre is szükség van. Kérem, hogy a napokban postázott nemzeti konzultációban mondják el a véleményüket a bevándorlásról. Támogassák Magyarország kormányát az illegális migráció elleni küzdelemben! Számíthatnak ránk, számítunk önökre, mert nekünk Magyarország az első" - fogalmazott Nagy János.

Borítókép forrása: HírTV, Célpont 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!