2023. 06. 09. Péntek Félix napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 04:40

Belföld

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a fővárosban, miután a szálló por légszennyezettségi szintje meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. A meteorológus szerint a következő napokban erős szélre lehet majd számítani, ami kitisztíthatja a levegőt.

  • Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

A szálló por légszennyezettségi szintje több napon keresztül hat mérőponton haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, ezért a főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

„Ez a tájékoztatási fokozat nem jár még semmilyen korlátozással, ez azért szükséges mert gyermekekre időskorúakra, krónikus betegekre nézve veszéllyel járhat. Ha a helyzet még rosszabbra fordulna, akkor következne a riasztási fokozat, ami viszont már forgalomkorlátozással is járhat” – mondta Molnár Zsolt, a Főpolgármesteri Hivatal szakmai főtanácsadója.

A meteorológusok szerint nem lesz szükség a riasztási fokozat elrendelésére, mivel a következő napokban főváros szerte erős szélre lehet számítani.

„Vasárnaptól már lényegesen jobb lesz a helyzet, szombaton még csak minimálisat fog javítani rajta, és alapvetően ilyenkor télen a szél az ami segíthet a dolgon, a napsütés is segíthet, de télen annyira nem erős a napsütés, hogy javítson rajta lényegesen” – fejtette ki Fehér Balázs, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

A Levegő Munkacsoport egyik vezetője szerint, ha mindenki csak kicsit figyelne oda a saját környezetére, akkor sokat lehetne javítani a rossz értékeken.

„Ilyenkor, ha lehetőség van rá, hogy gázzal is fűtsünk, illetve szilárd tüzeléssel, akkor mindenképp inkább a gáztüzelést kell választani, már csak azért is, mert a saját kéményünk füstje is visszajut a lakásba, amikor ilyen szélcsendes idő van, tehát nem mindegy az, hogy egy meglévő magas légszennyezettséghez még hozzáadunk egy jó nagy adagot” – mondta Lenkei Péter.

Az ünnepekre vonatkozó előrejelzések szerint a szél elcsendesedik viszont csapadékos és a mostaninál enyhébb időre van kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - 80 éves Stefka István

Napindító - 80 éves Stefka István

Mintegy 50 éve újságíró, dolgozott a Magyar Televízió A Hét című műsorában is, műsorvezető, majd később főszerkesztő lett. Számtalan újságban írt és ír ma is. Ma 80 éves Stefka István.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!