2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a fővárosban, miután a szálló por légszennyezettségi szintje meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. A meteorológus szerint a következő napokban erős szélre lehet majd számítani, ami kitisztíthatja a levegőt.

  • Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát

A szálló por légszennyezettségi szintje több napon keresztül hat mérőponton haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, ezért a főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

„Ez a tájékoztatási fokozat nem jár még semmilyen korlátozással, ez azért szükséges mert gyermekekre időskorúakra, krónikus betegekre nézve veszéllyel járhat. Ha a helyzet még rosszabbra fordulna, akkor következne a riasztási fokozat, ami viszont már forgalomkorlátozással is járhat” – mondta Molnár Zsolt, a Főpolgármesteri Hivatal szakmai főtanácsadója.

A meteorológusok szerint nem lesz szükség a riasztási fokozat elrendelésére, mivel a következő napokban főváros szerte erős szélre lehet számítani.

„Vasárnaptól már lényegesen jobb lesz a helyzet, szombaton még csak minimálisat fog javítani rajta, és alapvetően ilyenkor télen a szél az ami segíthet a dolgon, a napsütés is segíthet, de télen annyira nem erős a napsütés, hogy javítson rajta lényegesen” – fejtette ki Fehér Balázs, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

A Levegő Munkacsoport egyik vezetője szerint, ha mindenki csak kicsit figyelne oda a saját környezetére, akkor sokat lehetne javítani a rossz értékeken.

„Ilyenkor, ha lehetőség van rá, hogy gázzal is fűtsünk, illetve szilárd tüzeléssel, akkor mindenképp inkább a gáztüzelést kell választani, már csak azért is, mert a saját kéményünk füstje is visszajut a lakásba, amikor ilyen szélcsendes idő van, tehát nem mindegy az, hogy egy meglévő magas légszennyezettséghez még hozzáadunk egy jó nagy adagot” – mondta Lenkei Péter.

Az ünnepekre vonatkozó előrejelzések szerint a szél elcsendesedik viszont csapadékos és a mostaninál enyhébb időre van kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!