2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Előzetesben V. László kidobói

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azokat a kidobókat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megöltek egy fiatalembert a Hajógyári-szigeten. A két férfi a V. László érdekeltségébe tartozó Dokk diszkóban dolgozott. A biztonsági őrök kihallgatásukon ártatlannak vallották magukat.

Magába roskadva várt a bíróság döntésére a pénteken őrizetbe vett egyik biztonsági őr, B. Ádám. Ő és idősebb kollégája a gyanú szerint tavaly decemberben ájultra verték a 21 éves Haraszti Gézát a Hajógyári-sziget Dokk nevű szórakozóhelyén, majd az öntudatlan fiatalembert a Dunába dobták. Az áldozat holttestére másnap találtak rá ismerősei. A biztonsági őröket pénteken fogta el a rendőrség, emberöléssel gyanúsítják őket. Előzetes letartóztatásukról félórás tanácskozás után döntött a bíróság.

– Védencem nem követte el a bűncselekményt, tagadja azt, és semmi köze nincs a fiatalember halálához – nyilatkozta a Hír TV-nek Versitz Piroska, B. Ádám védője.

Bár nyilatkozni nem akart, az idősebb biztonsági őr is ártatlannak vallja magát. Ügyvédjétől a Hír TV megtudta: Z. Alfréd azt vallotta: nem bántották, csak kikísérték az ittas fiút a szórakozóhelyről, ekkor látták őt utoljára. Az őr szerint valószínűtlen az a vád, miszerint Dunába dobták a fiút, hiszen a folyó partszakasza messze volt a szórakozóhelytől. A két férfiról az is kiderült, mindketten régebb óta dolgoztak V. László szórakozóhelyén.

Veszélyeztetnék a nyomozást

A végzés szerint a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő súlya és a kiszabható büntetés mértéke miatt „alappal kell tartani” attól, hogy szabadon hagyásuk esetén megszöknének vagy elrejtőznének a hatóság elől. A bíróság kifejtette: a nyomozás kezdeti szakban van, és a korábbi közigazgatási eljárásban az összes addig fellelhető tanút kihallgatták, így esetükben nem állapítható meg, hogy befolyásolnák őket a gyanúsítottak. Ugyanakkor a rendelkezésre álló nyomozati anyagból az is megállapítható, hogy a gyanúsítottak megnehezíthetnék, veszélyeztethetnék a bizonyítási eljárást, ha felvennék a kapcsolatot a hatóságok által még be nem azonosított emberekkel, és tájékoztatnák őket az eljárás menetéről.

A rendőrség egészen júniusig balesetként kezelte az esetet. Csak az után indították meg a büntetőeljárást, hogy letartóztatták a fővárosi éjszakai élet urának tartott vállalkozót, valamint azt a négy főrendőrt, akik V. László besúgói lehettek évek óta.

– A rendőrség belső elhárítása hogy nem vette észre, ami egyértelmű volt az egyszerű embereknek is, hogy emberek tűnnek el a Hajógyári-szigetről, és a rendőrség nem jut eredményre? – jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján a jobbikos Szilágyi György. A Jobbik szerint a volt rendőrfőkapitányok is felelősek azért, hogy a korrupcióba keveredett rendőrtisztek éveken át megakadályozhatták a razziákat és nyomozásokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság jövő hétre ígért tájékoztatást arról, folyik-e belső vizsgálat a volt rendőri vezetők ellen.

Más-más büntetés-végrehajtási intézményben helyezték el az éjszakai szórakozóhelyeiről elhíresült V. Lászlót és azt a három volt főtisztet, akiket a rendőrségi vesztegetési botrány kapcsán az elmúlt hónapban helyeztek előzetes letartóztatásba – értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudják, az intézkedés összefügg a lapinformációk szerint titkosszolgálati kapcsolatai miatt is vizsgált Portik Tamás és társai őrizetbe vételével.

Mintegy 150 adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott a múlt hét végén a budapesti Hajógyári-sziget éjszakai szórakozóhelyein; a razzia várhatóan súlyos bírság kiszabását és bezárást is eredményezhet. A közelmúltban a katasztrófavédelem emberei tartottak ellenőrzést Budapesten, amely több szórakozóhely bezárásához vezetett. A razziák következtében a Hajógyári-szigeten is több diszkónak lehúzták a rolóját. A szórakozóhelyek V. Lászlóhoz köthetők. Az egyik bulvárlap szerint egy korábbi bombariadó alkalmával poloskázták be a területet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!