2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

A kenguru

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Előzetesben a Portik-ügy koronatanúja

Előzetes letartóztatásba került a Portik-ügy koronatanúja, Radnai László. Radnai Lászlót egy 30 milliós csalási és egy másik 30 milliós orgazdasági üggyel gyanúsítják, mert lopott illatszerszállítmányokkal üzletelt. Radnai ezen kívül a közelmúltban terhelő tanúvallomást tett Tanyi Györgyre is. Állítása szerint a férfi lőtt rá 18 évvel ezelőtt Lakatos Csaba fogathajtóra. Tanyit és társait is ma helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

Kedden fogta el Tanyi Györgyöt és három társát a terrorelhárítási központ. Egy 18 évvel ezelőtti gyilkossági kísérlettel gyanúsítják őket. A nyomozók szerint az ügetőn lőttek rá Lakatos Csabára, aki túlélte a merényletet. A fogathajtó a Pestisracok.hu-nak azt mondta: Portik Tamás akarta megöletni, mert túl sokat tudott Prisztás József meggyilkolásáról, amelyre a vád szerint ugyancsak az egykori Energol-vezér adott utasítást. Tanyi György tagadta bűnösségét, a bíróság azonban társaival együtt előzetes letartóztatásba helyezte.

Tanyi Györgyöt védője szerint egyetlen terhelő vallomás alapján tartóztatták le, ezt pedig Radnai László, a Portik-per koronatanúja tette. A tanú és a gyanúsított a bírósági folyosón is találkoztak, ugyanis Radnai Lászlót is vezetőszáron hozták a rendőrök.

Riporter: -Ön szerint mi történt, hogy ez az ügy, ez most került elő?”
Retteghy István: - Hát, ha tudnám, nagyon okos ember lennék, de ezt nem tudom. Valakinek ez volt az érdeke. Esetleg egy tanúnak, hogy most szedje ezt az ügyet elő – fogalmazott Tanyi György védője.
R.: – Kinek lehetett ez az érdeke?
R.I.: – Hát, itt van a folyosón, egy másik ügyben…
R.: – Tehát van összefüggés Radnai úr és Tanyi úr ügye között?
R.I.: – Abszolút.
R.: – Mondjuk ki ennyire egyértelműen, hogy Radnairól van szó?
R.I.: – Miután láttam Radnai úr vallomását, ő az, aki terhelően vallott Tanyi Györgyre.

Radnai Lászlót ezúttal azzal gyanúsítják, hogy 2013 tavaszán lopott illatszerszállítmányokkal üzletelt. Védője azt mondta: egy 30 millió forintos csalásról, és újabb 30 millió forintos orgazdaságról van szó. A bíróságon Radnai is tagadott. Arra hivatkozott, hogy évekkel ezelőtti szabadlábra helyezése óta folyamatos rendőri ellenőrzés alatt állt. „A rendőrségnek többek között az is a feladata, hogy ha lát arra nyomot, adatot, vagy egyebet, hogy bűncselekmény készül, akkor azt meg kell szakítania. Akkor ezek szerint nem látott, mert nem szakította meg” – nyilatkozta Jován László, Radnai László védője.

Radnai Lászlót legutóbb az úgynevezett kecskeméti maffiaperben ítélték 12 év börtönre. Azonban a büntetés letöltését félbeszakították és szabadlábra helyezték. Hivatalosan az egészségi állapotának megromlása volt az oka, de meg nem erősített információk szerint államfői kegyelmet kapott, hogy vallomásaival segítse a Portik Tamás elleni nyomozásokat. Így tudták az egykori Energol-vezért több, 90-es években elkövetett gyilkosság miatt is bíróság elé állítani. Arról, hogy a Tanyi-ügy is ebbe a sorba illeszkedik-e, Radnai védője nem tudott.

Riporter:  – Meg tudja erősíteni, hogy Radnai László terhelő vallomást tett Tanyi Györgyre?
Jován László: – Fogalmam sincs erről.
R.: – Erről Tanyi György védője nyilatkozott nem sokkal ezelőtt itt, a kamerák és a mikrofonok előtt.
J.I.: – Én Radnai Lászlónak a védője vagyok, hogy ő hol tanúskodott és mit mondott, erről nincs tudomásom” – tette hozzá Radnai László védője.

A bíróság Radnai Lászlót is előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!