2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Belföld

Előzetesben a Portik-ügy koronatanúja

Előzetes letartóztatásba került a Portik-ügy koronatanúja, Radnai László. Radnai Lászlót egy 30 milliós csalási és egy másik 30 milliós orgazdasági üggyel gyanúsítják, mert lopott illatszerszállítmányokkal üzletelt. Radnai ezen kívül a közelmúltban terhelő tanúvallomást tett Tanyi Györgyre is. Állítása szerint a férfi lőtt rá 18 évvel ezelőtt Lakatos Csaba fogathajtóra. Tanyit és társait is ma helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

Kedden fogta el Tanyi Györgyöt és három társát a terrorelhárítási központ. Egy 18 évvel ezelőtti gyilkossági kísérlettel gyanúsítják őket. A nyomozók szerint az ügetőn lőttek rá Lakatos Csabára, aki túlélte a merényletet. A fogathajtó a Pestisracok.hu-nak azt mondta: Portik Tamás akarta megöletni, mert túl sokat tudott Prisztás József meggyilkolásáról, amelyre a vád szerint ugyancsak az egykori Energol-vezér adott utasítást. Tanyi György tagadta bűnösségét, a bíróság azonban társaival együtt előzetes letartóztatásba helyezte.

Tanyi Györgyöt védője szerint egyetlen terhelő vallomás alapján tartóztatták le, ezt pedig Radnai László, a Portik-per koronatanúja tette. A tanú és a gyanúsított a bírósági folyosón is találkoztak, ugyanis Radnai Lászlót is vezetőszáron hozták a rendőrök.

Riporter: -Ön szerint mi történt, hogy ez az ügy, ez most került elő?”
Retteghy István: - Hát, ha tudnám, nagyon okos ember lennék, de ezt nem tudom. Valakinek ez volt az érdeke. Esetleg egy tanúnak, hogy most szedje ezt az ügyet elő – fogalmazott Tanyi György védője.
R.: – Kinek lehetett ez az érdeke?
R.I.: – Hát, itt van a folyosón, egy másik ügyben…
R.: – Tehát van összefüggés Radnai úr és Tanyi úr ügye között?
R.I.: – Abszolút.
R.: – Mondjuk ki ennyire egyértelműen, hogy Radnairól van szó?
R.I.: – Miután láttam Radnai úr vallomását, ő az, aki terhelően vallott Tanyi Györgyre.

Radnai Lászlót ezúttal azzal gyanúsítják, hogy 2013 tavaszán lopott illatszerszállítmányokkal üzletelt. Védője azt mondta: egy 30 millió forintos csalásról, és újabb 30 millió forintos orgazdaságról van szó. A bíróságon Radnai is tagadott. Arra hivatkozott, hogy évekkel ezelőtti szabadlábra helyezése óta folyamatos rendőri ellenőrzés alatt állt. „A rendőrségnek többek között az is a feladata, hogy ha lát arra nyomot, adatot, vagy egyebet, hogy bűncselekmény készül, akkor azt meg kell szakítania. Akkor ezek szerint nem látott, mert nem szakította meg” – nyilatkozta Jován László, Radnai László védője.

Radnai Lászlót legutóbb az úgynevezett kecskeméti maffiaperben ítélték 12 év börtönre. Azonban a büntetés letöltését félbeszakították és szabadlábra helyezték. Hivatalosan az egészségi állapotának megromlása volt az oka, de meg nem erősített információk szerint államfői kegyelmet kapott, hogy vallomásaival segítse a Portik Tamás elleni nyomozásokat. Így tudták az egykori Energol-vezért több, 90-es években elkövetett gyilkosság miatt is bíróság elé állítani. Arról, hogy a Tanyi-ügy is ebbe a sorba illeszkedik-e, Radnai védője nem tudott.

Riporter:  – Meg tudja erősíteni, hogy Radnai László terhelő vallomást tett Tanyi Györgyre?
Jován László: – Fogalmam sincs erről.
R.: – Erről Tanyi György védője nyilatkozott nem sokkal ezelőtt itt, a kamerák és a mikrofonok előtt.
J.I.: – Én Radnai Lászlónak a védője vagyok, hogy ő hol tanúskodott és mit mondott, erről nincs tudomásom” – tette hozzá Radnai László védője.

A bíróság Radnai Lászlót is előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!