2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Híradó 23:05

Belföld

Előrehozott választást akar kiharcolni Gyurcsány Ferenc pártja + videó

Előrehozott választásokat akar az árnyékkormány árnyék-miniszterelnöke. Dobrev Klára salgótarjáni fórumán beszélt erről. A nógrádi megyeszékhelyen megtartott politikai megmozduláson felszólalt még Karácsony Gergely főpolgármester és helyettese Tüttő Kata is. Az ellenzéki politikusok bár egyszer sem mondták ki Magyar Péter nevét, mégis egyöntetűen bírálták.

  • Előrehozott választást akar kiharcolni Gyurcsány Ferenc pártja + videó

El fogjuk érni, hogy előrehozott választások legyenek ebben az országban, mert nincs időnk várni.

Erősen kezdte beszédét a Demokratikus Koalíció árnyék kormányának árnyék-miniszterelnöke Salgótarjánban. Dobrev Klára a város baloldali polgármester-jelöltjének, Huszár Máténak kampányrendezvényén szólalt fel. A többi között arról beszélt, hogy a DK 2019-ben megtalálta Orbán Viktor legyőzésének receptjét akkor, amikor az önkormányzati választáson kikényszerítette az ellenzéki összefogást, és ezzel az egy az egy elleni politikai harcot. Az árnyék miniszterelnök arról már nem beszélt, hogy ez a recept miért nem működött a 2022-es parlamenti választásokon, Magyar Péter politikai formációját viszont egyértelműen bírálta.

Nálunk az számít lassan ellenzékinek, aki legalább kétszer-háromszor, de ha lehet négyszer is a Fideszre szavazott. Az az ellenzéki, aki nem a kormányt akarja leváltani, hanem az ellenzéket. És ugyanez történt 22-ben. Hogy a választások előtt hosszú hónapokig azon vitatkoztunk, hogy hogyan lehetne az ellenzéket leváltani. Ahelyett, hogy az Orbán-kormányt váltanánk le. Én azt tudom innen üzenni mindenkinek, hogy azt hívjuk ellenzékinek, aki a kormányt és Orbán rendszerét akarja leváltani. Aki az ellenzéket akarja leváltani, azt máshogy nevezzük. - mondta Dobrev.

A fórumon felszólaló Karácsony Gergely önkritikus hangot ütött meg, de ő sem felejtkezett el Magyar Péterről.

Az a helyzet, hogy lehet, hogy kicsit már unalmasak vagyunk. Lehet, hogy már nem tudunk olyan érdekes családi drámákat bevinni a politikába, mint mások. De az a helyzet, hogy mi tíz éve is ezt gondoltuk, és attól tartok, hogy tíz év múlva is ezt fogjuk gondolni. - fogalmazott Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely helyettese Tüttő Kata szerint Salgótarján és Budapest közös érdeke, hogy Magyarország megkapja az összes európai uniós pénzt, ami jár neki.

Az ellenzéki politikus azt nem említette, hogy az uniós források jó részét arra a jogállamisági mechanizmusra hivatkozva tartja vissza Brüsszel, amelyet a magyar baloldal kezdeményezett.

A salgótarjáni fórumon felszólaló ellenzéki politikusok egyetértettek abban, hogy a jelenlegi kormányt csak baloldalról lehet leváltani, mert szerintük kizárólag a baloldalnak van hiteles mondanivalója Magyarország számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!