2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Előkerült a két hiányzó nagy értékű alkotás + Videó + Képek

A rendőrség megtalálta a márciusban ellopott festmények közül az utolsó két hiányzó alkotást. Kádár Béla Válaszút című festménye és egy ismeretlen németalföldi festő műve került elő.

A nagy értékű festménylopással vádolt két budapesti férfit még április végén elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték. Akkor több értékes alkotást, köztük egy 288 millió forint értékűre becsült Csontváry-festményt is megtaláltak a rendőrök, de a gyanúsítottak nem tettek vallomást, az ellopott alkotásokról pedig nem mondtak semmit a nyomozóknak.

Fotó: MTI


A tettesek Csontváry Kosztka Tivadar Szerelmesek találkozása című festményét az egyik elkövető apósának VIII. kerületi lakásában egy szekrény mögött befalazták, míg a többi képet lakásukon, fóliába csavarva rejtegették. Az ellopott Szinyei Merse Pál- és Mednyánszky László-alkotások a becslések szerint több tízmillió forintot érnek, és szintén milliókat ér a Kádár Béla-alkotás is.

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!