2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Belföld

„A jobboldal és a jobboldali kormány minden esetben gazdagítani szeretné az országot”

  • „A jobboldal és a jobboldali kormány minden esetben gazdagítani szeretné az országot”

Miután Kövér László megnyitotta a nyári, negyedik rendkívüli ülést, Koncz Ferenc képviselőtársukról emlékeztek meg néma felállással a parlamenti képviselők.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője Orbán Viktor miniszterelnökhöz és a Fidesz képviselőihez intézett több, a tőle mondhatni megszokott parlamenti stílusban.

Dr. Orbán Balázs államtitkár válaszolt Szabó Tímea kérdéseire, mely válaszadás kezdetén először helyesbítette azokat az eltéréseket, melyek a kérdés feltételekor hangzottak el. Ezt követően a zöld területek védelmével kapcsolatos kormánypárti intézkedéseket sorolta fel.

A jobboldal és a jobboldali kormány minden esetben gazdagítani szeretné az országot, mely törekvése a számok alapján is egyértelműen látható – fogalmazott az államtitkár.

Az LMP képviselője, Ungár Péter a magyar emberek bérével és az építési vállalkozások munkaerő felhasználásával kapcsolatban tett néhány észrevételt.

Schanda Tamás államtitkár felelt az elhangzottakra. Az Európai Unió történetében még soha nem volt ilyen mértékű a tartozások felhalmozása – mondta az államtitkár. Ezt követően a magyarországi gazdasági és válságkezelési gyakorlatát hasonlította össze az Európai Unióéval, mely kríziskezelés során elveszíti unió jellegét – fogalmazott Schanda Tamás.

Olyan csomag mögé tudunk odaállni, mely növeli a gazdaságot. Emellett nem érheti hátrány azokat az országokat, melyek kiálltak az illegális bevándorlás ellen. Az európai baloldal mindig pénzügyi szankciókkal igyekszik irányítani, mely az általuk képviselt szokatlan és furcsa ideológiák és a gazdaság újraindításának egymással történő összeegyeztethetetlenségét jelenti - hangzott el Schanda Tamás államtitkár válaszában.

Az DK-s Arató Gergely Orbán Viktor miniszterelnök korábban rádióban elhangzott gondolataival kapcsolatban mondta el véleményét. Szerinte helytelen, hogy a miniszterelnök a Balaton partján történő nyaralást méltatta. Arató Gergely szerint a magyar emberek számára a Balatonon történő nyaralás ugyanis luxus.

Dömötör Csaba államtitkár hangsúlyozta, hogy a Balaton egy nemzeti érték, amivel és a belföldi turizmussal kapcsolatban nem csak a belföld gazdasága a meghatározó. Dömötör Csaba nem értett egyet az Arató Gergely által elhangzottakkal, mi szerint egyre kevesebben nyaralnak a Balatonon. Gondolatait Dömötör Csaba számadatokkal is alátámasztotta, valamint a Kisfaludy Turisztikai Programról is említést tett.

Az MSZP részéről Dr. Harangozó Tamás szólalt fel, tett fel kérdéseket a nagyobbik kormánypártnak. Az Európai Uniós források felhasználásáról, valamint a 7-es cikkelyről és a  a jogállamiság kérdéséről is beszélt a képviselő.

Dr. Völner Pál szerint érthető, hogy a szocialisták úgy szocializálódtak, hogy mindig kell egyfajta közösség, egy Európai Unió, ugyanakkor véleménye szerint Dr. Harangozó Tamás nem a valódi világban él. Ezt követően a képviselő felsorolta a jobboldal által elért sikereket, fejlesztéseket, mely véleménye szerint azt is alátámasztja, ahol a baloldali párt jelenleg tart. A jogállamisággal kapcsolatban elhangzott felvetésekre is reagált.

 

A kormány tagjait kérdezik hétfőn a parlamentben

A képviselők a kormány tagjainak tehetnek fel azonnali kérdéseket hétfőn az Országgyűlésben. A parlament a kormánypártok kezdeményezésére tart kétnapos rendkívüli ülést. A törvényhozás kedden feltételeket szabva járulhat hozzá ahhoz, hogy az Európai Unió hitelt vegyen fel a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére.

A házelnök napirendi javaslata alapján hétfőn az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két órában azonnali kérdések hangozhatnak el. Az interpellációkra egy óra, a kérdésekre pedig további fél óra áll rendelkezésre, azonban a frakciók - a járvány alatt kidolgozott munkarendnek megfelelően - várhatóan nem élnek majd ezekkel a lehetőségekkel.

Az Országgyűlés kedden előbb megvitatja, majd el is fogadhatja a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló határozati javaslatot.

A kormánypártok azért nyújtották be indítványukat és kezdeményezték a Ház rendkívüli ülését, mert a jövő hét második felében megrendezendő uniós csúcson születik döntés annak a 750 milliárd eurós hitelnek a felvételéről, amelyért a tagállamok vállalják a garanciát - közölte korábban a KDNP megválasztott frakcióvezetője. Simicskó István kifejtette, támogatási feltételeik között szerepel, hogy a szegényebb országok nem kaphatnak kevesebb forrást, mint a gazdagok; a pénzt kizárólag a gazdaság újraindítására, a gazdasági növekedés beindítására, a munkahelyek védelmére és új munkahelyek teremtésére lehet fordítani; továbbá a forrás nem köthető össze olyan politikai és ideológiai feltételekkel, mint a jogállamiság, illetve a bevándorlás kérdésének megítélése.

 

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!