2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Elnéptelenedik a bulinegyed a járvány miatt

Közép-Európa egyik legnagyobb bulinegyedében, a budapesti 7. kerületben is bezártak a szórakozóhelyek. A városrész szokatlanul csendes. A belvárosban nem csak az éjszakai életnek vetett véget a járvány, eltűntek a turisták, nincs kereslet a kiadó lakások iránt. Ez pedig jelentős árcsökkenést is hozhat az ingatlanpiacon.

  • Elnéptelenedik a bulinegyed a járvány miatt

 

Csak néhány járókelő sétál a bulinegyed utcáin. Ez a délutáni órákban nem meglepő, azonban mostantól az éjszakai élet is csendesebb lesz. Ennek ezúttal nem egy csendrendelet, hanem a koronavírus-járvány az oka.

Egy belvárosi kocsmában például a szavatossági idejük szerint állították sorrendbe az italokat, arra készülnek hogy hónapokig zárva kell tartaniuk. A beszállítókkal is egyeztetnek, és amit lehet visszaküldenek a gyártóhoz.

Nem csak a szórakozóhelyeket, de a szállásadókat is nehéz helyzetbe hozta a járvány. Mivel a turizmus teljesen visszaesett, most nem tudják kinek kiadni lakásaikat. Ezt a szállást éjszakánként hatvanezer forintért szokták kivenni, most már nincsen rá kereslet.

Tulajdonképpen ez az időszak olyan, mint a jégkorszak. Megfagyott a piac, az a mozgás ami van, az a lemondásoknak a kezelése és adminisztrálása, nem érkeznek új foglalások, arra számítunk hogy a március, április és május hónap is teljesen üres lesz ebben a szegmensben

- mondta Schumiczky Balázs, a Magyar Apartmankiadók Egyesületének elnöke. 

Az apartmankiadókat sújtó helyzet már most látszik az ingatlanpiacon. Az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint a tulajdonosok most megpróbálnak hosszú távú bérlőket keresni. Ezzel pedig elárasztják a piacot a lakásaikkal.

Kihasználatlanul állnak most ezek a lakások, és nagyon sok ingatlantulajdonos döntött úgy, hogy a rövidtávú lakáskiadás helyett hosszú távon albérlet, vagy hosszú távon kiadó lakás formájában hasznosítja ezeket az ingatlanokat. Ennek következtében bővült az albérletkínálat, és mivel alapvetően kevesen érdeklődnek eladó és kiadó lakások iránt is, akár 10-20 százalékkal is, mint 3 héttel ezelőtt, ezért az árak is csökkenő tendenciát mutatnak

-  fogalmazott az Ingatan.com vezető gazdasági szakértője, Balogh László. 

Balogh László hozzátette: az árak tekintetében a belvárosi lakáspiac érezheti meg legjobban ezt az árcsökkenést, azonban ez magával húzhatja a külső kerületekben található lakások bérleti díjait.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!