2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Belföld

Elmaradt az iskolakezdésre várt közlekedési káosz Budapesten

Nem okozott a szokottnál nagyobb forgalmi dugókat a tanévkezdés a fővárosban. Budapesten több nyári felújítás is befejeződött a hétfői iskolakezdésre, egyedül a város déli bevezetőin és Csepelen alakultak ki jelentősebb torlódások a már korábban elkezdett útjavítások miatt. A 61-es villamos azonban egy szakaszon napokig nem jár, miután a szombat éjszaka lezúdult nagy mennyiségű eső kimosta a villamossínek alól a zúzottkő-ágyazatot. Ezen a szakaszon ugyan tavaly végeztek jelentős felújítást, ám a csapadék mennyiségét így sem bírta el a vízelvezető rendszer.

Nemcsak a tanévkezdés, hanem az eső miatt is tartani lehetett attól, hogy a megszokottnál többen ülnek autóba és ez elviselhetetlen dugókat fog okozni Budapesten. A Szent István körúton is újra korlátozások nélkül lehet közlekedni. Itt több sáv távhővezeték építése miatt szinte egész nyáron le volt zárva.

A Blaha Lujza téren pedig a legnagyobb változás, hogy újra járnak a villamosok. A pályát ugyanis karbantartás miatt nyáron hónapokra lezárták. 8 óra után szinte teljesen meg is szűntek a forgalmi dugók és a villamosokon sem volt tömeg.

A Budapesti Közlekedési Központ munkatársai a forgalmi irodában látják a városi kamerák élő képeit és szinte azonnal képesek beavatkozni, ha rendkívüli eseményt tapasztalnak.

Az esős idő miatt számos koccanásos baleset történt a fővárosban, ami lassította a közlekedést. A csepeli bevezető utakon jelentős torlódás alakult ki a városhatáron kívül lévő terelések miatt” – mondta Nyesőné Vass Gabriella, a BKK munkatársa.

Néhány vonalon a BKK mentesítő buszokat is forgalomba állított. A Hűvösvölgyi úton is szükség volt pótlóbuszokra, ám nem baleset miatt. A villamospályát a szombat éjjel lezúdult özönvízszerű eső tette használhatatlanná.

Bár a BKV tavaly felújította azt a támfalat, amin most állok, a 61-es villamos mégsem jár, ugyanis a nagy mennyiségű csapadék alámosta a zúzottkő-ágyazatot. Itt olyan lyuk tátong rajta, hogy ember is átférne alatta. A BKV közleményében azt írta: megfelelő minőségben végezték el a munkát, ám most tartós megoldást kell keresni, mert ekkora mennyiségű esőt nem tud elvezetni.

Egy új vízelvezetőt fognak építeni, amivel azt ígérik, hogy néhány nap alatt végeznek. A 61-es villamos várhatóan a hét második felétől ismét teljes vonalon fog közlekedni.

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!