2023. 03. 28. Kedd Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Elmaradt az iskolakezdésre várt közlekedési káosz Budapesten

Nem okozott a szokottnál nagyobb forgalmi dugókat a tanévkezdés a fővárosban. Budapesten több nyári felújítás is befejeződött a hétfői iskolakezdésre, egyedül a város déli bevezetőin és Csepelen alakultak ki jelentősebb torlódások a már korábban elkezdett útjavítások miatt. A 61-es villamos azonban egy szakaszon napokig nem jár, miután a szombat éjszaka lezúdult nagy mennyiségű eső kimosta a villamossínek alól a zúzottkő-ágyazatot. Ezen a szakaszon ugyan tavaly végeztek jelentős felújítást, ám a csapadék mennyiségét így sem bírta el a vízelvezető rendszer.

  • Elmaradt az iskolakezdésre várt közlekedési káosz Budapesten

Nemcsak a tanévkezdés, hanem az eső miatt is tartani lehetett attól, hogy a megszokottnál többen ülnek autóba és ez elviselhetetlen dugókat fog okozni Budapesten. A Szent István körúton is újra korlátozások nélkül lehet közlekedni. Itt több sáv távhővezeték építése miatt szinte egész nyáron le volt zárva.

A Blaha Lujza téren pedig a legnagyobb változás, hogy újra járnak a villamosok. A pályát ugyanis karbantartás miatt nyáron hónapokra lezárták. 8 óra után szinte teljesen meg is szűntek a forgalmi dugók és a villamosokon sem volt tömeg.

A Budapesti Közlekedési Központ munkatársai a forgalmi irodában látják a városi kamerák élő képeit és szinte azonnal képesek beavatkozni, ha rendkívüli eseményt tapasztalnak.

Az esős idő miatt számos koccanásos baleset történt a fővárosban, ami lassította a közlekedést. A csepeli bevezető utakon jelentős torlódás alakult ki a városhatáron kívül lévő terelések miatt” – mondta Nyesőné Vass Gabriella, a BKK munkatársa.

Néhány vonalon a BKK mentesítő buszokat is forgalomba állított. A Hűvösvölgyi úton is szükség volt pótlóbuszokra, ám nem baleset miatt. A villamospályát a szombat éjjel lezúdult özönvízszerű eső tette használhatatlanná.

Bár a BKV tavaly felújította azt a támfalat, amin most állok, a 61-es villamos mégsem jár, ugyanis a nagy mennyiségű csapadék alámosta a zúzottkő-ágyazatot. Itt olyan lyuk tátong rajta, hogy ember is átférne alatta. A BKV közleményében azt írta: megfelelő minőségben végezték el a munkát, ám most tartós megoldást kell keresni, mert ekkora mennyiségű esőt nem tud elvezetni.

Egy új vízelvezetőt fognak építeni, amivel azt ígérik, hogy néhány nap alatt végeznek. A 61-es villamos várhatóan a hét második felétől ismét teljes vonalon fog közlekedni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Mezítlábas túrák a Westminsterben. Az apátság látogatói először állhatnak majd pontosan azon a helyen, ahol az Egyesült Királyság uralkodóit megkoronázták. III. Károly május 6-i beiktatásától kezdve, a látogatók az ezer éves és eddig csak ritkán látható koronázási útvonalon mehetnek végig, szigorúan zokniban.
Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

A tavaszt Angyalföldön egy olyan rendezvénnyel nyitották, ahol a városi ember közel kerülhet azokhoz az ökológiailag tiszta forrásból származó készítményekhez, amik a vegyiparral szemben az egészség alternatíváját jelentik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brutális erejű szél, több mint 500 riasztás, hózáporok

Brutális erejű szél, több mint 500 riasztás, hózáporok

Több mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók a hétfői vihar miatt: leginkább az útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat országszerte. A szélsőséges időjárásra a továbbiakban is számítani kell, kedd éjfélig citromsárga riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!