2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hírek 18:00

Belföld

Ellenzéki belharc Zuglóban

Pozícióharc harc robbant ki az ellenzéki pártok között. A Momentum hétfőn jelentette be, hogy Hadházy Ákost indítják Zuglóban. A szocialistáknak viszont ez nem tetszik. Az MSZP szerint Hadházy úgy váltogatja a pártokat mint más az alsónadrágját. Közben a Momentum leigazolta Szél Bernadettet is.

A Momentum jelöltjeként indul Hadházy Ákos Zuglóban a 2022-es baloldali előválasztáson - ezt a liberális párt elnöke jelentette be hétfőn. Ez azt jelenti, ha nyer, ő lesz a körzet ellenzéki jelöltje.

A kerületet jelenleg az az MSZP-s Tóth Csaba képviseli a parlamentben, akiről a Momentum elnöke ősszel azt mondta:

"nem szeretné semmilyen politikai intézmény közelében látni".

Hadházy Ákos az ATV műsorában tagadta, hogy fővárosi indulása veszélyeztetné az ellenzéki együttműködést. Ugyanakkor ő is bírálta Tóth Csabát, szerinte a szocialista politikus nem a legideálisabb jelölt a jövő évi országgyűlési választáson.

A szocialisták nem hagyták szó nélkül Fekete-Győr András és Hadházy Ákos bírálatát.

Zugló MSZP-s képviselője azt kifogásolta, hogy a Momentum egy könnyen megnyerhető körzetet nézett ki Hadházynak. Tóth Csaba szerint, ha a politikus valóban változást akar elérni, akkor elindulhatna egy fideszes jelölttel szemben.

Eközben a Momentum bejelentette, Hadházy után Szél Bernadett is a párt színeiben indul a 2022-es választáson.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megszavazták Szabó Tímea büntetését

A szavazás után a képviselő felállt a helyén, egy fehér pólót viselt, amelynek ugyanaz volt a mintája, mint amilyen molinó miatt megbüntették. 2021. október 19.

Varga Judit: A magyar kormány kiáll a lengyel alkotmánybíróság határozata mellett

Emlékeztetett: Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, Lengyelországot pedig azért támadják, mert gátat szab a lopakodó uniós hatáskörbővítésnek. 2021. október 19.

4,4 milliárd euróért vásárolná vissza a Liszt Ferenc repülőteret a kormány

A Világgazdaság információi szerint 4.4 milliárd euróért vásárolná meg a Budapest Airportot a magyar kormány. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Öten meghaltak egy balesetben

A tragédia az M1-esen, az autópálya Győr felé vezető oldalán történt Bábolnánál. A részletekről Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője számoltbe.

Emelkedett az alapkamat

A monetáris tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak.

Harc az éhezés ellen

Tartós élelmiszereket gyűjtenek a Miskolci Egyetem hallgatói az Egyetemek harca az éhezés ellen című programban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!