2019. július 18.,
csütörtök, Frigyes napja

„Elkezdtek pofozni, ömlött a vérem”

Hír TV

2019. március 19., kedd 21:57, frissítve: kedd 22:04

Hosszú évekre is börtönbe kerülhet az a két nádudvari lány, akik megaláztak és súlyosan bántalmaztak egy 16 éves lányt, majd az erről készült videót feltették az internetre. A felvételek szinte sokkolták a közvéleményt, a botrány nyomán pedig eljárás indult az elkövetőkkel szemben.

Egy majdnem háromperces videó mutatja be 2019-ben, hogy lehet egy 16 éves árva gyereket emberi méltóságában teljesen megalázni. A mobillal rögzített felkavaró és megrendítő felvételt, két 16 éves lány örökítette meg az utókornak és töltött fel büszkén a legnagyobb közösségi oldalra még február végén a Hajdú-Bihar Megyei Nádudvaron.

„Ilyen eddig, még nem volt Nádudvaron. Tehát, ez úgymond a béke szigete, ahol az emberek dolgoznak, teszik a dolgukat, gyakorlatilag az egész város be van kamerázva, komolyabb bűncselekmény, azon kívül, hogy valakinek elveszett a kiskutyája és úristen hol lehet, nem szokott történni” – mondta Nádudvar polgármestere, Beke Imre. 

Az áldozat a Hír TV Riasztás műsorának mesélte el részletesen a vele történteket. Mint mondta, a barátnőjével hintázott a város egyik parkjában, amikor az arra sétáló két lány észrevette őket, körbevették és rögtön szidalmazni kezdték.

„Elkezdtek pofozni, így a hintába, Bogi egyszer megfojtogatott, utána a Petra kiráncigált a hintából, eltalált tenyérrel, pont az orromat, utána elkezdett ömleni az orrom vére, utána el akartam menni, hogy visszamegyek a kollégiumba, de nem engedtek el” – mesélte a lány.

Végül egy járókelő figyelt fel az esetre és hívta ki a rendőrséget. Valit bevitték a debreceni kórház sürgősségi osztályára. Az elkövetők pedig feltöltötték a mintegy háromperces videót a netre, ami népharagot szított. A botrány kipattanása után aztán egy újabb netes videó is előkerült. Ezen az egyik lány egy nádudvari férfit bántalmaz.

A két lánnyal szemben eljárás indult.

„Kollégáim, gyanúsítottként kihallgatták a lányokat, akik beismerő vallomást tettek. A Hajdúszoboszlói rendőrkapitányság, velük szemben kényszerítés bűntett valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének magalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást” – tájékoztatott Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar Megyei RFK szóvivője.

A Riasztás úgy tudja, a lányok az elmúlt egy évben nem csak ezeket a veréseket rögzítették. Tettükért akár évekre is börtönbe kerülhetnek.