2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Nagyapám Horthy Miklós

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Elkezdődött az ünnepi razzia

  • Elkezdődött az ünnepi razzia

Meglehetősen közel van a karácsony – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fővárosban több helyen már novemberben elkezdte a kereskedelmi szempontból sem mellékes ünnep előtti razziáját. A hatóság emberei már járják a vásárokat, a piacokat, a kitelepüléseket, a vásárcsarnokokat és a bevásárlóközpontokat, és azokat a gazdasági szereplőket ellenőrzik, amelyek szezonális termékeket, szolgáltatásokat kínálnak. A különféle karácsonyi termékeket fogalmazó árusok és kereskedők mellett a vendéglátók is számíthatnak arra, hogy felbukkannak náluk a NAV revizorai. Mint a hatóság legfrissebb ellenőrzési tervéből kiderül, az adóhivatalnokok elsősorban arra kíváncsiak, hogy a vállalkozások átadják-e ügyfeleiknek a nyugtát, a számlát. Emellett fontos az online pénztárgépek szabályszerű használata és az is, hogy a munkáltatók megfelelően bejelentették-e alkalmazottaikat.

 Sokakat már ebben a hónapban felkerestek a NAV-osok

Fotó: MTI/Mónus Márton

 

Biztosra vehető, hogy az ünnep közeledtével a karácsonyi razzia nem marad meg a főváros határain belül, az ellenőrzés-sorozat rövid úton országossá dagad. Erre már csak az idei, szezonálisnak nevezhető akciók körülményeiből is következtetni lehet. Az esztendő első nagy, országos fellépését februárban a Valentin-napra időzítette az adóhivatal, ahogy márciusban a nőnap, áprilisban pedig a húsvét adott apropót a sok helyszínre kiterjedő vizsgálódáshoz. Több helyütt a ballagás sem telhetett el NAV-fellépés nélkül. Nyáron – a turisztikai, szórakozást kínáló helyszínek célirányos ellenőrzése mellett – az ország számos pontján tartottak vizsgálatokat például a fagylaltozókban, ahogy az utcai, piaci és az út mentén működő zöldségeseknél is.

A legutóbbi nagyobb megmozdulást október végén mindenszentek és a halloweeni mulatságok előtt rendezte a hivatal.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!