2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Elkészült a szilveszter katasztrófa-mérlege

Csaknem 3 ezer riasztás a mentőknél, 2 halálos karambol, több tüzijátékkal összefüggő baleset és 53 tűzeset - ez a szilveszter éjszakai mérleg a mentőknél, rendőröknél és katasztrófavédőknél. A budapesti detoxikálóba 49 ember került az éjszaka folyamán, közülük 16-an fiatalkorúak.

  • Elkészült a szilveszter katasztrófa-mérlege

A fővárosi közterület fenntartó már hajnalban elkezdte a takarítást.

Ezek döntően a Vörösmarty tér és a nagy körút által határolt terület. A munkát a kora délutáni órákban befejeztük. Egyébként a takarítási feladatokat 220 fő kézi erővel és 21 elszállító és takarító járművel végeztük. A munka végeztével 100 köbméter hulladékot takarítottunk össze– mondta el Horváth László, az FKF Nonprofit Zrt PR-referense. Egy negyedik emeleti lakás Kiskunhalason. A redőny darabjait és az üvegszilánkokat szedegeti össze a tulajdonos miután egy tűzijáték repült be a konyhába szilveszter éjjel.

Bent néztük a szobában a tévét, egy hatalmas durranást hallottunk, láttunk egy kis villanást. Jöttünk kifelé, azt hittük, hogy leesett valami a konyhába, bejöttem a konyhába és egy hatalmas villanás, nagy füst– mondta el Németh Zoltán. A férfi kára több százezer forint is lehet, szerencséjük, hogy éppen nem voltak a konyhában.

Pókhálósra tört szélvédő, az autó eleje a felismerhetetlenségig összetört. Egy kiskőrösi férfi ment neki az autójával éjjel egy ház falának Csengődön, azonnal meghalt. A rendőrség statisztikája szerint egy másik halálos baleset is történt szilveszterkor.

A rendőrök összesen 84 embert fogtak el és 104 előállítás történt. Ebből négy olyan eset történt, amikor ittas járművezetés nélkül kellett intézkedniük a kollégáknak– mondta el Vattayné Székely Noémi az ORFK sajtóügyeletese.

Füst száll ki a fekete ablakon. Ez a családi ház égett ki szilveszter éjjel a XVIII. kerületben, egyelőre nem tudni, miért. Egy idős nő lakott benne, őt holtan találták. országszerte több mint 50 tűzesethez riasztották a katasztrófavédőket.

És 62 műszaki mentést igénylő balesethez riasztották a kollégáimat. A műszaki mentésekre elsősorban közlekedési balesetek miatt volt szükség– mondta el Mukics Dániel az ORFK szóvivője. A mentőket pedig országosan csaknem 3 ezer esetben riasztották szilveszterkor, ebből a fővárosi feladatszám 830 volt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!