2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Elkészült a soproni piac és vásárcsarnok felújítása + videó

Elkészült a soproni piac és vásárcsarnok felújítása. A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit. A beruházás közel másfél milliárd forint kormányzati támogatásból újul meg a Modern Városok Program keretein belül.

  • Elkészült a soproni piac és vásárcsarnok felújítása + videó

Így néz ki madártávlatból a megújult soproni vásárcsarnok és piactér, ahol tavaly tavasszal kezdődtek meg a felújítási munkálatok. A Modern Városok Program részeként, a magyar kormány támogatásával megépült vásárcsarnokban felújították a már meglévő épületrészeket, illetve piacteret, valamint a nyugati épülettömbhöz egy új épületrész is épült.

Sok évtizedes adósságát dolgozta le most a város azáltal, hogy felújítottuk a Modern Városok Program keretében másfélmillió forintból, kormányzati támogatásból a Soproni piacot és vásárcsarnokot. Egy olyan miliő alakul ki, hogy talán azokat is meg tudjuk nyerni a piacozás szenvedélyének, akik eddig ritkán jártak erre, vagy egyáltalán nemtették ezt, hiszen vonzó körülményeket teremtettünk, a 21. századnak megfelelően. - mondta Sopron polgármestere, Farkas Ciprián.

A vásárcsarnok fölé új tetőszerkezetet építettek, mely hőszigetelt homlokzatképzést és födémszigetelést kapott. A vásárcsarnok körül új térkő és aszfalt burkolatok a közvilágítással együtt szintén megújultak.

Több mint 1000 négyzetméteren hoztuk létre az eladóteret, több mint 50 új elárusító pultot hoztunk létre. Ragasztott fatartókkal fedtük, az eddig szinte fedetlen régi piacteret, ezek másfél méter magasságú nagy fesztávú ragasztott fatartók, és oldalról is lezártuk az épületet, hatalmas alumínium szerkezetű üveg felületekkel. - fogalmazott Kaut András, a FÉSZ Zrt. igazgatósági tanács elnöke.

A felújítások idején a piac működése mindvégig biztosított volt, mivel az önkormányzat saját forrásból biztosította az ideiglenes piactér kialakítását és leaszfaltozását az Újteleki utcában. A megújult vásárcsarnokot május 17-én vehetik először birtokba a soproniak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!