2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Belföld

Elképesztő körülmények között készül a válogatott

Diákhitelből fizetett válogatott-edzőtábor és saját zsebből finanszírozott, 100 ezer forintos korcsolyapenge – ilyen körülmények között készül a márciusi, hazai rendezésű gyorskorcsolya-világbajnokságra a magyar válogatott. A Hír TV Stopper című sportmagazin annak járt utána: mire költheti majd a korcsolyaszövetség a közelmúltban bejelentett állami támogatást.

Nehéz körülmények között készül a márciusi vb-re és a 2014-es téli olimpiára a magyar gyorskorcsolya-válogatott. Az Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpiai ötödik helyezett Knoch Viktor szerint bizonyos felszereléseiket már rég le kellett volna cserélni.

– Olimpián kaptam utoljára válogatottruhát, amit azóta használtok, mindenhol lyukas – nyilatkozta a Stoppernek Knoch Viktor, hozzátéve: futóruhákat is régen kaptunk, az is mind el van szakadva. „Egy penge 100 ezer forintba kerül. Most kint voltunk versenyen Olaszországban, ott nem egy tört el. Ez valakinek 100 ezer forintot jelent, amit mindenki saját zsebből fizet általában” – közölte az Európa-bajnok ezüstérmes sportoló.

Knoch Viktor és néhány társa olimpiai felkészülését ösztöndíjjal segíti a szövetség, ám több versenyző csak a családjára számíthat. – Wesselényi-ösztöndíjunk van, ami a csapat húzóembereinek jelen olyan anyagi támogatást, hogy tudnak önállósulni – fogalmazott Knoch. „A nagy baj, hogy ezt jelenleg 4-5 lány, és 3-4 fiú kapja csak, ami kevés”.

Érdemes segíteni és támogatni

A kialakult helyzettel a csapatvezető is tisztában van, ezért nem is rak túl nagy terhet a csapattagok vállára. A rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott becsülettel készül tehát a debreceni világbajnokságra, illetve a téli olimpiára. Azt pedig már a közelgő világkupákon bizonyítanák a versenyzők, hogy érdemes őket támogatni, és segíteni a felkészülésben.

Stopper című sportmagazinnak nyilatkozott a témában az a kínai olimpiai bajnok is, aki fél éve segíti a magyar csapat felkészülését. További részletek este fél 8-kor a Hír Televízióban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!