2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Eljárás indul a zászlótolvaj aktivisták ellen

Garázdaság és jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indul eljárás a zászlótolvaj Együtt–PM-esek ellen.

A rendőrség közlése szerint a Bajnai vezette társaság három aktivistája mászott fel vasárnap a Sándor-palota erkélyére, ahol egy molinót feszítettek ki és elvették az ott elhelyezett magyar nemzeti zászlót, valamint az Európai Unió lobogóját. Az erkélyről csak a készenléti rendőrök felszólítására másztak le, de a zászlókat nem voltak hajlandók átadni az egyenruhásoknak. Az aktivisták azt kiabálták, hogy csak akkor adják vissza a lobogókat, ha Áder János elutasítja a paksi atomerőmű bővítéséről szóló jogszabály aláírását.

Terrorcselekmény?

A Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke szerint a terrorcselekmény elkövetésének gyanúját is felvetheti a Bajnai-féle aktivisták zászlótolvajlása. Völgyesi Miklós a Magyar Nemzetnek hangsúlyozta, ennek a gyanúját az veti fel, hogy az aktivisták a zászlók visszaadását a köztársasági elnök cselekedetéhez kötötték. Márpedig a büntető törvénykönyv szerint ha valaki arra próbál rávenni egy állami szervet, szervezetet, hogy valamit tegyen, vagy ne tegyen, az terrorcselekménynek minősülhet, és akár tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!