2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 18:50

Belföld

Elítélték Földesi-Szabó Lászlót

Mégsem kezdődik újra az Egymásért Alapítvánnyal kapcsolatos büntetőügy. Az elsőrendű vádlottat, Földesi-Szabó Lászlót hat év börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla. A másodrendű és a negyedrendű vádlott négy, illetve két év börtönt kapott. Mindhárom esetben csökkentették az ítélet mértékét. Földesi-Szabó esetében az azonnali foganatosítás mellett döntött a bíróság.

Berényi András, Földesi-Szabó László ügyvédje azt mondta a Hír Televíziónak, hogy ritka pillanat, amikor a vád és a védelem egyetért abban, hogy új eljárást kell indítani az ügyben. Ennek szellemében az ügyvéd nem látta esélyét ennek a döntésnek. Rengeteg új bizonyíték volt, amit viszont az ítélőtábla úgy ítélt meg, hogy ezeket önmaga is tudja értékelni. Az ítélet jogerős, ez ellen Földesi-Szabóék nem fognak fellebbezni. Fellebbezést csak az azonnali foganatosítás ellen nyújtanak be.

Az eltulajdonított pénz sorsáról Földesi-Szabó a döntés előtt azt mondta a Hír Televízió riporterének, hogy maradéktalanul megvan, de azt nem árulta el, hogy hol van ez az összeg. Berényi ezzel kapcsolatban nem tudott érdemben tájékoztatást adni.

Az Egymásért-ügy lényege, hogy az alapítvány hatalmas mennyiségű élelmiszert hozott be adományként az országba, amelyet később jogszabály-ellenesen mégis értékesítettek, ám az adásvétel után az adót nem fizették meg. A kérdés már csak az, kiknek a zsebébe vándorolhatott az a több száz millió forint, amit az ügyletek során elsíboltak. Az már egyértelműen igazolódni látszik, hogy az ügy szereplői saját beosztásuk, illetve kapcsolatrendszerük révén védettnek tekintették magukat, ám számításaikba hiba csúszott.

A Hír Televízió Célpont című műsora kiderítette, autót, ékszereket és masszázst is kaptak a volt titkosszolgálati vezetők az Egymásért alapítványtól a 100 millió forintos kenőpénzek mellé. Földesi-Szabó László a műsor birtokába jutott vallomása szerint az ügy kulcsfigurája, Jakubinyi Róbert fizette a titkosszolgálat vezetőit, hogy az alapítvány védelem alatt álljon, és elsimítsák a számukra fontos büntetőügyeket. Földesi-Szabó László azt is mondta: Jakubinyi Róbert több vezető MSZP-s politikusnak is tett üzleti ajánlatot. Jakubinyit június 24-én helyezte előzetes letartóztatásba a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Radar: Vezetéssegítő rendszerek

ABS, ESP, ASR... A mai modern járművek tele vannak vezetéssegítő rendszerekkel. De hogy pontosan mit jelentenek a rövidítések, annak Szabó János, a Start Stop mobilitási magazin riportere járt utána.

Radar: Igazit vagy műfenyőt?

A karácsony közeledtével vissza-visszatérő kérdés, hogy műfenyőt vagy élőfenyőt válasszunk-e. A Radarban erre kerestük a választ.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!