2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Elítélték Földesi-Szabó Lászlót

Mégsem kezdődik újra az Egymásért Alapítvánnyal kapcsolatos büntetőügy. Az elsőrendű vádlottat, Földesi-Szabó Lászlót hat év börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla. A másodrendű és a negyedrendű vádlott négy, illetve két év börtönt kapott. Mindhárom esetben csökkentették az ítélet mértékét. Földesi-Szabó esetében az azonnali foganatosítás mellett döntött a bíróság.

Berényi András, Földesi-Szabó László ügyvédje azt mondta a Hír Televíziónak, hogy ritka pillanat, amikor a vád és a védelem egyetért abban, hogy új eljárást kell indítani az ügyben. Ennek szellemében az ügyvéd nem látta esélyét ennek a döntésnek. Rengeteg új bizonyíték volt, amit viszont az ítélőtábla úgy ítélt meg, hogy ezeket önmaga is tudja értékelni. Az ítélet jogerős, ez ellen Földesi-Szabóék nem fognak fellebbezni. Fellebbezést csak az azonnali foganatosítás ellen nyújtanak be.

Az eltulajdonított pénz sorsáról Földesi-Szabó a döntés előtt azt mondta a Hír Televízió riporterének, hogy maradéktalanul megvan, de azt nem árulta el, hogy hol van ez az összeg. Berényi ezzel kapcsolatban nem tudott érdemben tájékoztatást adni.

Az Egymásért-ügy lényege, hogy az alapítvány hatalmas mennyiségű élelmiszert hozott be adományként az országba, amelyet később jogszabály-ellenesen mégis értékesítettek, ám az adásvétel után az adót nem fizették meg. A kérdés már csak az, kiknek a zsebébe vándorolhatott az a több száz millió forint, amit az ügyletek során elsíboltak. Az már egyértelműen igazolódni látszik, hogy az ügy szereplői saját beosztásuk, illetve kapcsolatrendszerük révén védettnek tekintették magukat, ám számításaikba hiba csúszott.

A Hír Televízió Célpont című műsora kiderítette, autót, ékszereket és masszázst is kaptak a volt titkosszolgálati vezetők az Egymásért alapítványtól a 100 millió forintos kenőpénzek mellé. Földesi-Szabó László a műsor birtokába jutott vallomása szerint az ügy kulcsfigurája, Jakubinyi Róbert fizette a titkosszolgálat vezetőit, hogy az alapítvány védelem alatt álljon, és elsimítsák a számukra fontos büntetőügyeket. Földesi-Szabó László azt is mondta: Jakubinyi Róbert több vezető MSZP-s politikusnak is tett üzleti ajánlatot. Jakubinyit június 24-én helyezte előzetes letartóztatásba a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A DK is beállt Pécs polgármestere mögé + videó

A DK is beállt Pécs polgármestere mögé + videó

A balliberális polgármester DK-hoz való viszonyát jellemzi, hogy amikor Dobrev Klára tartott lakossági fórumot a városban, órákra megszakította az éppen zajló közgyűlést, mert feltétlenül meg akarta mutatni magát a hallgatóság soraiban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!