2020. április 4.,
szombat, Izidor napja

Elismerte a Párbeszéd, hogy a párt elnökségi ülésén készült a Karácsony-felvétel

Hír TV

2019. szeptember 29., vasárnap 16:17

Beismerte a Párbeszéd elnöksége, hogy Karácsony Gergely múlt héten nyilvánosságra került botrányos hangfelvétele a párt elnökségi ülésén készült. Bár a baloldal főpolgármester-jelöltje korábban azt állította, hogy ez egy magánbeszélgetés volt, párttársa szerint valaki lehallgatta a képviselői irodaházban tartott elnökségi üléseket.

Csütörtökön került nyilvánosságra ez a hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely a baloldal közös főpolgármester-jelöltje ismerte be, hogy a zuglói szocialisták frakcióvezetője, Tóth Csaba többször is megfenyegette őt a családjával. Karácsony a felvételen beszélt még többek között a szocialista párton belüli korrupcióról is, de pártszövetségeseik polgármester jelöltjeiről is negatív véleménye volt.

Karácsony Gergely még csütörtökön az ATV stúdiójúban biztos volt abban, hogy ez egy magánbeszélgetés részlete volt. A felvételen szidta a szocialista Tüttő Katát is, zavaros ügyeiről beszélt, de az ATV-ben már Karácsony úgy emlékezett, hogy az általa magánbeszélgetésnek titulált megbeszélésen dicsérte is az ötödik kerület ellenzéki jelöltjét.

A Párbeszéd elnöksége most egy meglepő fordulattal áll a nyilvánosság elé.

Szabó Tímea beismerte, hogy a felvételek a Képviselői Irodaházban a Párbeszéd elnökségi ülésén készültek és azt is tudni vélik, hogy kiknek a hangja hallható a felvételen, ugyanis a párt elnöksége felismerte a válaszokat így biztosak abban, hogy ez a hangfelvétel az elnökségi ülésen készült.

Továbbra is azt állítják, hogy manipulált és megvágott felvételről van szó - szerintük több ülés anyagiból vágták össze, így Szabó szerint még az is előfordulhat, hogy az elkövetkezendő két hétben újabb felvételek kerülnek nyilvánosságra.

A Párbeszéd társelnöke viszont biztos abban, hogy nem az elnökség szivárogtatott, sőt továbbra is a kormánypártokat vádolta.

Hír TV