2021. 10. 18. Hétfő Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Élhetetlenné vált a falu a hulladéklerakó miatt

Élhetetlenné vált a környezet az illegális hulladéklerakók miatt Arlóban – állítja több helyi lakos. Az Ózd melletti falu nyaralóövezetében egy évben hat hónapig van csak rendszeres szemétszállítás, a másik hat hónapban egy lerakó telepre kell hordani a szemetet. Ezt csak az ott élők használhatnák, de azt mondják, a környékbeliek is odahordják a szemetet, amitől egy nap alatt megtelnek.

Az Ózd melletti Arlóban élők szerint egy héten csak egy napig rendezett a hulladéklerakó környéke. Általában tömve vannak a kukák, és a környékükön is rengeteg a szemét. Azt mondják, mindent ide hordanak, amire már nincs szükség.

„Ami itt van, télen, nyáron, ősszel, tavasszal ez egy katasztrófa. Ez egyszer fertő, egyszer nem túl esztétikus, ráadásul itt németek, angolok, több külföldi ember lakik, tartózkodik, nyaral, ami sajnos igencsak megbotránkoztató, hogy ilyen életkörülmények között, illetve nyaralókörülmények között kell, hogy ezt megcsinálják” – nyilatkozta Báncsné Fehérvári Ilona.

A lakók azt is kifogásolják, hogy az önkormányzat hetente égeti a zöldhulladékot a lerakó környékén, amitől az egész völgyet belepi a füst. A problémával megkeresték a település vezetőjét, mert szerintük a telep helyett jobb megoldás lenne, ha kukásautóval vinnék el a házak elé kitett szemetet.

Igazságtalannak tartják azt is, hogy a nyaralótulajdonosoknak évente csak 6 hónap szemétszállítási díjat kell kifizetni, nekik pedig minden hónapban jön a számla, így a mások által lerakott hulladék elszállítása is az ő zsebüket terheli.

A falu polgármestere tud a problémáról, de azt mondta, nincs ideális megoldás. A horgásztanyával és hétvégi házakkal beépített területen az év hat hónapján van csak rendszeres hulladékszállítás.

„Ez a telep azért alakult ki, mert a hulladékszállító cég nem tudja vállalni, hogy ezekbe a szűk utcákba a rendkívül értékes autóikkal fölmenjenek, különösen ilyen terepviszonyok esetén. Ezért ez egy úgynevezett hulladéklerakó sziget lett, de sajnos az itt lakók is, és az idegen településekről is hozzák ide az építkezési törmeléket, amivel megtömik a konténereinket, pedig nagyon jól tudják, hogy ez csak az itt lakóknak van kirakva, és a kommunális hulladék lerakására használható” – mondta Vámos Istvánné.

A falu vezetése folyamatosan tárgyal a hulladékkezelő vállalattal, hogy próbálják meg kisebb autókkal megvalósítani a szemét elszállítását, a hulladékot illegálisan lerakók ellen pedig hamarosan kamerákat szerelnek fel a telep környékére.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kocsis Máté: Életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

Karácsony kiesett, Márki-Zay beesett, a lényeg, hogy a show folytatódjon tovább - írja Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook oldalán. 2021. október 17.

Dobrev Klára elismerte vereségét

Dobrev Klára: "Felhívtam Márki-Zay Pétert, és tiszta szívből gratuláltam a győzelméhez. Ő a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje." 2021. október 17.

Szigorú sebességhatárt vezetnének be az utakon

Lakott területen 30 km/h-val közlekedhetnek az autósok a jövőben. 2021. október 17.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!