2021. július 23.,
péntek, Lenke napja

Elhallgatja a zaklató kilétét a Katona József Színház

Hír TV

2019. november 20., szerda 11:49

Továbbra is titkolja a zaklató kilétét a Katona József Színház és azt sem árulják el, hogy pontosan mi történt. Az elmúlt évek legsúlyosabb szexuális zaklatási botránya robbant ki, miután a Katona egy közleményt adott ki arról, hogy az egyik "szerződéses munkatársuk több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival."

Az Origo értesülése szerint ennél azonban sokkal súlyosabb a helyzet: a színházban dolgozó egyik neves rendezőről van szó, aki rendszeresen súlyosan zaklatta női kollégáit. Az elkövetőt annak ellenére nem nevezte meg a színház vezetősége, hogy rendkívül súlyos molesztálási botrányról van szó. A közlemény szerint a zaklatóval szerződést bontottak és kitiltották a színház területéről. Rendőrségi vizsgálatról azonban nem szóltak.

Zaklatási ügy: Hallgat a Városháza

Karácsony Gergely humán és kulturális területekért felelős főpolgármester-helyettese, Gy. Németh Erzsébet és politikai tanácsadója Kálmán Olga azonban egyelőre hallgat a zaklatási ügyről. Az Origo levélben kereste meg a főpolgármester-helyettest. Szerették volna megtudni, hogy indítanak-e vizsgálatot és tesznek-e feljelentést az ügyben. Arra is kíváncsiak voltak: átláthatóság-e az, hogy a színház nem árulja el a zaklató nevét, védve ezzel az elkövetőt és lehetővé téve, hogy másokat is szexuálisan zaklasson.

 

Hír TV