2023. 03. 21. Kedd Benedek napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Elfolyt milliók: hallgat az MSZP-s városvezető

Milliók folyhattak el a Nyírbátori Kulturális Nonprofit Kft.-től – erről beszélt a HírTV Célpont című műsorának a város pénzügyi bizottságának fideszes elnöke, valamint a cég új vezetése. A vizsgálatok szerint jutott közpénz a korábbi igazgató családi vállalkozásának is.

Még februárban szavazta meg a nyírbátori képviselő-testület, hogy az önkormányzat pénzügyi bizottságának fideszes elnöke feljelentést tegyen a város tulajdonában álló Nyírbátori Kulturális Nonprofit Kft.-vel kapcsolatos gyanús ügyekben. A cég működteti a helyi művelődési házat, de a vizsgálat szerint a kábeltelevízió bekötésekkel kapcsolatban is felmerültek szabálytalanságok.

– A gazdálkodási vizsgálat során kiderült, hogy a bekötések sincsenek teljesen rendben, hiszen a cég vezetése egy belső ellenőrzést hajtott végre, amely több száz olyan bekötést tárt föl, ahol nem úgy fizettek a szolgáltatásokért, ahogyan azt a szerződésben kellett volna – fogalmazott a HírTV-nek Tóth Imre fideszes közgyűlési képviselő.


Tirpák György ügyvéd szerint havi egymillió forintnyi kár érhette így a kft.-t. Ebben az ügyben a cég új vezetése tett feljelentést, de a rendőrség első fokon bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást. Az ingyen bekötés még a kampányidőszak előtt történt. A Célpontnak a város szocialista vezetője nem akart nyilatkozni.

A gazdasági bizottság vizsgálatából az is kiderült: a cég korábbi igazgatója saját vállalkozásának is megbízást adott. De jutott megbízás a pályázatokért felelős alkalmazottnak is. Mindketten azt állítják, állt teljesítés a megbízás mögött.

De vannak más bajok is – például a milliárdos támogatásból felépített művelődési házzal, amelyhez saját állítása szerint Veres János lobbizta ki a pénzt. A 2006-ban elkészült épületben nem működik a színházi teherlift, balesetveszélyes a süllyeszthető színpad, és a márványlépcső is széthullik. A kivitelező cég, amely a szocialista kormányzás alatt több megbízást kapott, már nem működik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ferencz Orsolya: Az űrkutatás megkerülhetetlen

Ferencz Orsolya: Az űrkutatás megkerülhetetlen

Az űrkutatás drága, de megtérülő befektetés, amire nem véletlenül áldoznak komoly összegeket olyan üzletemberek mint pl. Elon Musk. A részletekről Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztossal és Hirn Attila mérnök-fizikussal beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!