2021. 10. 25. Hétfő Blanka, Bianka napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Életmentő gépet kaptak az ajkai mentősök

Új mellkaskompressziós gépet kaptak az ajkai mentők az újraélesztés világnapján.

Az 5 millió forint értékű életmentő eszközt, a mellkaskompressziós gépet helyi civilek és vállalkozók adományozták az ajkai mentősöknek. Így már Veszprém megye minden esetkocsijába jut a hátizsák méretű, újraélesztéshez használható készülékből.

A gép képes felmérni a mellkas ellenállását, és beállítani a nyomást maximum 5 cm mélységűre, ezt tartva pedig az embernél sokkal hatékonyabban végzi az újraélesztést. Az akkumulátorral működő rendszer különösen a betegek szállítása közben jelent nagy segítséget a mentőknek.

„Hogy ha Ajkáról mondjuk, vagy Ajka körzetéből Balatonfüredre, a Szívkórházba kell szállítani valakit, az minimum egy 20-25 perces út, és ugye ez alatt az idő alatt gyakorlatilag lehetetlen hatékonyan nyomni egy mellkast 2-3 percenként – mondta Orosz Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa. – 2 percenként muszáj lenne váltani a kompressziót végző embert, ez a gép pedig ugye folyamatosan ugyanolyan nyomáserősséggel, ugyanolyan erősséggel, ugyanolyan hatékonysággal tudja a mellkaskompressziót végezni.”

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Koronavírus - Elhunyt 75 beteg, 6688 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Eddig 5 938 665 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 718 873-an a második, 1 millió 104 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták. 2021. október 25.

Podcast-sorozatot indított az Egyszülős Központ

A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, amelyekből hiányzik az egyik szülő. 2021. október 25.

Több mint nyolcszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Az elmúlt héten az ország területén 2572 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. 2021. október 25.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!