2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Életfogytiglant kértek a sajószögedi anyagyilkosra

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség arra a férfira, akit azzal vádolnak, hogy tavaly áprilisban seprűnyéllel megverte majd egy késsel leszúrta édesanyját Sajószögeden. A vádlott és anyja között évek óta rossz volt a viszony, a férfi szerint az idős nő rendszeresen elvette a nyugdíját és ellopta a holmiját. Emiatt sokat veszekedtek, a vádlott többször meg is verte az asszonyt. A Miskolci Törvényszéken mindent beismert, azt mondta, megbánta tettét.

  • Életfogytiglant kértek a sajószögedi anyagyilkosra

Előzetes letartóztatásból vitték a vádlottat a Miskolci Törvényszékre. Az ügyészség szerint saját anyját ölte meg 2017 áprilisában. A férfi és 80 éves édesanyja közös háztartásban éltek a Borsod megyei Sajószögeden. Rendszeresen veszekedtek, kezdetben csak kiabáltak egymással, később azonban a vádlott többször meg is verte az anyját. A rendőrség távoltartási végzésekkel próbálta elejét venni a bántalmazásnak. A férfi egy ilyen végzés hatálya alatt ment haza a tragédia napján is. Előző nap ugyanis megint fojtogatta az idős nőt, a szomszédok pedig rendőrt hívtak.

„80 éves édesanyját szidalmazta, felrótta neki, hogy előző nap bevitette a rendőrökkel, és az ott tárolt seprű nyelével, valamint egy fa karóval legalább 10-15 alkalommal felülről lefelé irányuló mozdulattal illetve további három alkalommal ököllel megütötte” – mondta Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség ügyésze.

Miután a seprűnyél és a karó is eltörött, a vádlott kést ragadott, és nyakon szúrta édesanyját. A dulakodásnak többen fültanúi voltak.

„A vádlott megérkezik hozzájuk, és teljesen úgymond nyugodtan, ahogyan azt a tanuk mondják, és közli, hogy megkéselte, megszúrta az anyját. Az egyik tanú vallomása szerint még olyan nyilatkozatot is tesz, hogy miszerint nehéz volt, mert védekezett, ellenállt” – tette hozzá Jogg Zsolt.

Az idős nő belehalt a bántalmazásba. A fia beismerte tettét, de azt állítja, nem emlékszik semmire. A bíróságon azzal magyarázta viselkedését, hogy anyja és testvére 25 éven keresztül rosszul bántak vele. Állítása szerint a nyugdíját elvették, személyes dolgait pedig eladták.

„Nagyon megbántam, és tiszta szívemből sajnálom. Ezen már nem tudok változtatni” – mondta a vádlott.

Az ügyészség a férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!