2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Életfogytiglant kapott a három csapás értelmében

Életfogytiglanig tartó fegyházbüntetést kapott kapott egy bankrabló a Budapesti Környéki Törvényszéken első fokon. A 41 éves férfi vállalkozásának tartozásai miatt fosztott ki három takarékszövetkezetet. Az akciókban nem sérült meg senki, a férfi a fegyverét sem töltötte meg a rablások előtt. A vádlott és védője aránytalannak tartja a büntetést, és az eljárás beszüntetését kéri.

Egymás után mesélték el a szemtanúk a bíróságon, hogyan rabolta ki a vádlott a három takarékszövetkezetet. A férfi a bűncselekményeket gázpisztollyal követte el, amely nem volt megtöltve; nem bántott senkit, azért kellett neki a pénz, mert eladósodott a cége. Összesen 4 millió forintot vitt el.

Az ügyész példaértékűnek nevezte, hogy a vádlott azonnal beismerte a rablásokat, mégis életfogytig tartó fegyházbüntetést kért rá a három csapásra hivatkozva. Három erőszakos bűncselekmény elkövetése esetén a törvény előírja az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását.

A védő azt kérte a bírótól, hogy a három csapás miatt forduljon az Alkotmánybírósághoz, a büntetőeljárást pedig függessze fel. „Két évtizedik feddhetetlen cégvezetőként tevékenykedett, vett részt a gazdasági életben, több mint 100 embernek munkát adva – mondta Halász Bence György ügyvéd. – Semmiképp sem tarthatjuk őt javíthatatlannak, olyan személynek, akit kizárólag a legsúlyosabb büntetés akadályozna meg abban, hogy ismételten személy elleni erőszakos bűncselekményeket kövessen el.” A bíró ezzel szemben emlékeztetett arra, hogy a vádlott sikkasztásért már volt büntetve.

Borbély Attila tanácsvezető bíró a tárgyaláson közölte: életfogytig tartó fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítéli a vádlottat. A vádlott legkorábban 22 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A vádlott azt mondta, harcolni fog a három csapás ellen. N. László vádlott elmondása szerint megpróbálják majd bebizonyítani, hogy ez nem helyes törvény, és nem úgy van megfogalmazva, mint amit sugallanak a közvéleménynek.

Az ítélet nem jogerős, a védő fellebbez ellene.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kocsis Máté: Fontos az emberek véleménye

Kocsis Máté: Fontos az emberek véleménye

Sorsdöntő kérdésekben állunk vitában a brüsszeli elittel, ezért fontos hogy sokan töltsék ki a nemzeti konzultációt – mondta Kocsis Máté egy pécsi lakossági fórumán.
A nap kérdése

A nap kérdése

Számított rá, hogy végül a Momentum és a DK is támogatja Karácsony Gergelyt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!