2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Életfogytiglanra ítélték Tompa Eszter gyilkosát

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla Tompa Eszter gyilkosát. A férfi 2003-ban végzett a fiatal nővel, a bíróság most megállapította, hogy különös kegyetlenséggel. Legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

  • Életfogytiglanra ítélték Tompa Eszter gyilkosát

2003-ban S. Attila autójával elsodort egy 22 éves kerékpározó nőt. A férfi azt hitte, hogy megölte a Tompa Eszter nevű pincérlányt, ezért a csomagtartójába tette. A fiatal nő azonban felébredt, ekkor a férfi megállt autójával, majd egy zsinórral megfojtotta a nőt. A férfi beismerte tettét, de tárgyalásán a védelem azzal érvelt, hogy nem aljas indokból és nem különös kegyetlenséggel gyilkolt.

„A védelem álláspontja az, hogy a kiegészítő szakértői vélemény, és a szakértők tárgyaláson tett nyilatkozatai alapján ezt a különös kegyetlenséghez szükséges rendkívüli brutalitást védencem részéről megállapítani nem lehet” – mondta Deák Andrea, a vádlott védője.

A férfi először kezével fojtogatta és megütötte mielőtt a madzaggal megölte volna az áldozatot, aki negyedóráig szenvedett a halála előtt. Az ügyészség szerint ez alapján a vádlott különös kegyetlenséggel végzett áldozatával, ezért a legsúlyosabb büntetést kell kiszabni a férfira.

„Az igazságszolgáltatásnak a továbbiakban meggyőződésem szerint az a feladata, hogy a legsúlyosabb bűncselekményért a legsúlyosabb büntetéssel sújtsa az elkövetőt. A társadalom védelme,a társadalom megnyugtatása, az áldozat hozzátartozói számára kötelező elégtételadás a jelen esetben életfogytig tartó szabadságvesztést indokol” – mondta Mészáros Tamás, ügyész.

A Győri Ítélőtábla kedden helyben hagyta az első fokon kiszabott büntetést, így életfogytig tartó fegyház büntetésre ítélte a férfit.

„Az elkövetés oka, az hogy mentesüljön a közúti baleset következményei alól a vádlott, ez pedig aljas indoknak minősül. Mentesülni akart a bűncselekmények következményei alól. Az elkövetés módja pedig brutális, embertelen volt, tizenöt percen át részben kézzel fojtogatta a sértettet, részben pedig egy kötözőzsineggel fojtotta meg, amely az átlagosnál jóval súlyosabb elkövetési módot jelentett” – mondta Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla szóvivője.

Tompa Eszter gyilkosa legkorábban 30 év múlva bocsájtható feltételesen szabadlábra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!