2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Életet is menthet, ha tudja, mit tegyen + Videó

Akár életet is menthet a szülő vagy a pedagógus, ha tudja, mit kell tenni a mentők megérkezéséig. Az életveszélyes állapotba került gyerekek elsősegély-nyújtási és újraélesztési technikáit gyakorolhatták pénteken ingyenesen az érdeklődők Debrecenben. Az Észak-alföldi régióban naponta 10-15 kritikus állapotú gyerekhez riasztják a mentőszolgálatot.

Lépésről lépésre mutatták be a szakemberek Debrecenben, hogyan kell a mentők kiérkezéséig megvizsgálni vagy akár újraéleszteni egy gyereket. Az Észak-alföldi régióban különösen sok gyerekbaleset történik. Az előadásokkal egybekötött ingyenes bemutatót a Magyar Vöröskereszt szervezte meg. Az érdeklődők nyolc állomáson a gyakorlatban is kipróbálhatták, hogyan kell segíteni az életveszélyes állapotban lévő gyerekeken. A programon főként pedagógusok, védőnők és néhány szülő vett rész. A szakemberek szerint ha gyerekbaleset történik, a legfontosabb az, hogy ne essen pánikba a felnőtt.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

THE rangsor: 33. a Semmelweis Egyetem a feltörekvő gazdaságú országok felsőoktatási intézményei között

A THE Emerging Economies University rangsora a feltörekvő gazdaságú országok egyetemeit méri össze, 13 indikátor alapján osztályozva a listán szereplő országok több száz felsőoktatási intézményét. 2021. október 20.

Szakály Sándor: 1956 üzenete a 21. században is meghatározó

Az ’56-os forradalom és szabadságharc üzenete a 21. században is meghatározó és fontos. 2021. október 20.

Már a Közbeszerzési Hatóságnál is szorul a hurok Cseh Katalin cégügyei körül

Néhány héten belül dönt a Közbeszerzési Döntőbizottság a Cseh Katalinhoz köthető cég egyik törvényellenesnek vélt szerződésmódosítása kapcsán. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Megmentette az életét

A Dombóvári Rendőrkapitányság egyenruhása, Márton Krisztián r. törzsőrmester egy helyi férfit húzott ki a település melletti Szállásréti-tóból.

Családi vállalkozás

Két helyszínen csaptak le egyszerre a nyomozók, akik elfogták a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható családot.

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!