2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Elérhetetlenné váltak a terhelő érdi bizonyítékok

Csőzik László, Érd független polgármestere elismerte, hogy hamarosan ítélethozatal várható az önkormányzat ellen indított kártérítési ügyben. Ha a helyhatóság elveszíti a pert, akkor az adófizetők pénzéből 422 millió forint „fájdalomdíjat” kell kifizetnie a polgármesterhez közel álló vállalkozó részére - írja a Magyar Nemzet.

  • Elérhetetlenné váltak a terhelő érdi bizonyítékok

Sem most, sem 2010 előtt semmi közöm nem volt ingatlanmutyikhoz, túlárazott és haverokra írt közbeszerzésekhez, ez a T. Mészáros-féle bagázs színvonala – bizonygatta Csőzik László saját közösségi oldalán, miután a Magyar Nemzet nyilvánosságra hozta, hogy korábbi SZDSZ-es harcostársának az édesapja közel félmilliárd forint kártérítést markolhat fel, amennyiben a bíróság elmarasztalja az önkormányzatot. Kiderült, hogy Csőzik az ítélethozatal előtt akarta T. Mészáros András korábbi polgármester (Fidesz) nyakába varrni az SZDSZ–MSZP-konfliktus miatt kialakult jogvitás helyzetet.

Tudták, hogy az ügyben nagy bejelentésre készülünk, hiszen az évek óta zajló perben közel az ítélethozatal – írta Csőzik, aki posztjában azt azonban elhallgatta, hogy a kártalanításra váró vállalkozónak a lánya korábban az ő csapatában önkormányzati képviselőjelölt volt. Feltehetően Csőzik előre akart menekülni azzal, hogy T. Mészáros András ellen bejelentést tesz, és ezáltal elvonja a figyelmet arról, hogy a jelenlegi városvezetéshez közeli vállalkozó markát ütheti több száz millió forint az adófizetők pénzéből.

Amióta a Magyar Nemzet megírta az ingatlanspekulációt felvető gyanút, nem működik az az önkormányzati szerver, amelyen a 2002–2006 közötti képviselő-testületi előterjesztések, határozatok, jegyzőkönyvek voltak elérhetők a város honlapján. A szerver éppen akkor vált elérhetetlenné, amikor kirobbant az utóbbi évek legdurvább botránya, a Műszer Automatika ügye, amely több mint 400 millió forint közpénzhez juthat kártérítés címén. Csőzik eközben továbbra is mélyen hallgat arról, hogy milyen személyes viszony fűzi a Műszer Automatikát tulajdonló családhoz, illetve arról, hogy mi történt 2010 előtt – írta az Erdioldal.hu.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

Magyar Péter az új Márky-Zay Péter - erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt. Menczer Tamás szerint Magyar Péter ugyanúgy sértegeti azokat az embereket, akik politikailag mást gondolnak, mint ő. A politikus rámutatott: az ügyvéd lenézi az idős embereket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!