2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Elemző: Sulyok Tamás jó választás a köztársasági elnöki posztra

Sulyok Tamás rendkívül jó választás a köztársasági elnöki pozícióra - értékelte Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden.

  • Elemző: Sulyok Tamás jó választás a köztársasági elnöki posztra

A szakértő emlékeztetett arra, hogy Sulyok Tamás hétfői megválasztása után, az Országgyűlésben elmondott beszédében azt hangsúlyozta: a kölcsönös bizalom a nemzet egységének alapja.

Sulyok Tamás egy "tartással bíró jogász". Soha nem volt pártpolitikus, tehát ezzel sem lehet bírálni. Még az 1990 előtti állampártba sem volt hajlandó belépni, ezért nem lehetett akkor bíró - mondta Szikra Levente.

Az elemző Sulyok Tamás alkotmánybírói tevékenységével kapcsolatban két olyan döntést is kiemelt, amelyek szerint a magyar alkotmányos identitás védelmét akár az európai joggal szemben is érvényesíteni kell.

Magyarország az unió tagja, de ahol nincs uniós hatáskör, ott folyamatosan védeni kell a magyar szuverenitást az EU "túlhatalma" ellen - fűzte hozzá Szikra Levente.

Arra a riporteri felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint a kormányoldal "puccsal" választ köztársasági elnököt, az elemző úgy reagált:

az ellenzéki politikus "erkölcstelen és radikális" politikájával kívül helyezi magát a jogrenden és alkotmányon.

A magyar alaptörvény világosan szabályozza az államfővel kapcsolatos kérdéseket, a magyar parlament hétfőn elfogadta Novák Katalin köztársasági elnök lemondását, és még aznap megválasztotta az új köztársasági elnököt.

Aki itt puccsról beszél, semmit nem tud az alkotmányos rendszerről

- jegyezte meg Szikra Levente.

Annak kapcsán, hogy az ellenzéki pártok - az LMP és a Mi Hazánk kivételével - kivonultak az új köztársasági elnökről szóló szavazásról, az elemző azt emelte ki:

a radikális baloldali ellenzék teljesen következetlen.

Miközben szavakban hevesen ellenzik az alkotmányos rendet, tetteikkel minduntalan elfogadják azt, elindulnak a választásokon, s ha nyernek, elfogadják a pozíciókat és az azzal járó, nem kis fizetéseket, tehát az ellenzék soraiban teljes a következetlenség, "káosz". Ez mutatkozott meg a parlament hétfői ülésén is, amikor a baloldali radikális ellenzék elfogadta Novák Katalin lemondását és Svédország NATO-csatlakozását, majd kivonult Sulyok Tamás megválasztásáról - mondta az Alapjogokért Központ elemzője a Kossuth rádióban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!