2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Ferencz József a második unitárius aranykor

Következik:

Poltikai hobbista 04:00

Belföld

Elégedett magával Márki-Zay Péter, jól halad a tanulással

Románul tanul Márki-Zay Péter - erről maga a Hódmezővásárhelyi polgármester számolt be, azt nem tudni hogy összefüggésben van-e azzal, hogy korábban az erdélyi magyar politikai vezetők elutasították a látogatását.

  • Elégedett magával Márki-Zay Péter, jól halad a tanulással

A baloldal rendszeresen megy szembe a határon túl élő magyarsággal. Gyurcsányék a kettős állampolgárság ellen uszítottak, a Momentum pedig egy magyar jelölt helyett románt támogatott a 2020-as elnökválasztáson.

Online felületen románul tanul Márki-Zay Péter - ezt reklámozta a hétvégén a hódmezővásárhelyi polgármester. A politikus elégedett az eddig megszerzett tudásával.

Márki-Zay Péter román nyelvleckéi előtt többször szerette volna elnyerni már a határon túli magyarok, így az erdélyiek rokonszenvét is. A választás előtt is Erdélybe látogatott, csakhogy balul sült el a kampány, ezt még ő maga is elismerte.

Pár szót biztosan megtanult románul Fekete-Győr András is, aki így kívánt szerencsét 2020-ban a romániai elnökválasztás során a románok támogatta jelöltnek, az RMDSZ magyar jelölte, Kelemen Hunor helyett.

Nemrég pedig Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere került kínos helyzetbe a határon túli magyarok miatt. A szocialista politikus a színmagyar erdélyi, Csíkcsicsó polgármesterét, Péter Lukácsot meghívta egy ünnepségre, biztosra ment: a levelet ugyanis angolul írta, hogy az erdélyi politikus biztosan megértse.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Ismét figyelmeztetést adtak ki az újabb viharok előtt

Ismét figyelmeztetést adtak ki az újabb viharok előtt

Hajóvá változó buszok, vízben elakadt autók! Budapestre is lecsapott a vihar. A rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék pénteken is sok munkát ad a tűzoltóknak. A katasztrófavédelmet főleg elárasztott garázsok és pincék miatt riasztották.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!