2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Eldurvuló közbeszéd a Kossuth-téri tüntetésen

Vulgáris kifejezéseket tartalmazó transzparenssel tüntettek melegjogi aktivisták a hétvégén a Kossuth téren. A Budapest pride által szervezett és többek között az Amnesty International, valamint a TASZ által támogatott megmozduláson Kövér László korábbi megszólalását bírálták.

  • Eldurvuló közbeszéd a Kossuth-téri tüntetésen

Szivárványos zászlók, kutya, gyerekek, ellenzéki politikusok, a jól ismert O1G matricák és egy a minden eddiginél trágárabb transzparens a szombati demonstráción. A tiltakozó megmozdulást azután szervezte a Magyarországon működő leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szervezeteket összefogó szervezet, miután Kövér László egy lakossági fórumon arról beszélt, hogy szerinte egy normális homoszexuális nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak. Közleményükben úgy reagáltak: szerintük sértő és családellenes kijelentéseket tett a házelnök.

Kíváncsiak voltunk az ellenzéki politikusok véleményére, mit szólnak ahhoz, hogy a demonstrációkon most már rendszeresek a politikusokat sértő, trágár feliratok és megnyilvánulások. A magyar szocialista pártnak nem kell állást foglalnia ebben az ügyben. – mondta a párt alelnöke.

Tordani Bence a MSZP-vel összefogó Párbeszéd, parlamenti képviselője, ugyan azt mondta nem csinálna ilyen molinót, de láthatóan jól szórakozott vulgáris mondaton. A trágárságoktól sem mentes öszödi beszédet jegyző Gyurcsány Ferenc pártja, most arról beszélt, hogy ez a stílus távol áll a Demokratikus Koalíciótól.  Nem megoldás a közélet problémáira az, hogy valaki azzal akar címlapra kerülni, hogy káromkodik – mondta el kérdésünkre az LMP EP-listavezetője.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke elfogadhatatlan tartja a demonstrációt, és a párt törökszentmiklósi demonstrációjának betiltásával állította párhuzamba. Az elmúlt időszakban a kormányellenes megmozdulásokra jellemzőek voltak a vulgáris megnyilvánulások. Nagy Blanka is ilyen kijelentésekkel került be a köztudatba, továbbá az elmúlt fél évben állandósultak a trágár rigmusok.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!