2021. január 18.,
hétfő, Piroska napja

Elbocsátották, mert nem tud túlórázni

Hír TV

2019. december 6., péntek 18:02

Nem érzik ellentmondásnak a korábban rabszolgatörvényező, a parlamentben a túlóratörvény miatt rendbontást okozó ellenzéki pártok, hogy most nem tiltakoznak az ellen, hogy egy gyermekeit egyedül nevelő nőt elküldtek a józsefvárosi önkormányzattól, mert nem tudott túlórát vállalni. Kérdésinkre sorban kitérő választ adtak.

Egy kétgyermekes családanyának azért mondott fel a józsefvárosi hivatal, mert a gyermekeit egyedül nevelő nő nem tudott volna plusz munkát vállalni, pedig korábban azt ígérték neki, hogy ezért nem bocsájtják el.

Tavaly decemberben még botrányt is okoztak a baloldali pártok, amikor közösen tiltakoztak az általuk csak rabszolga törvénynek nevezett munka törvénykönyvének módosítása ellen.

A választás után aztán a 8-i kerület új baloldali többségű vezetése ahogy ígérte elsők között döntött arról, hogy nem kötelezi a kerületben dolgozókat túlmunkára.

A DK szóvivője szerint a VIII. kerületi önkormányzat helyesen járt el, hogy leszavazták a túlóratörvény alkalmazását. Barkóczi Balázs hangsúlyozta nem tudnak arról, hogy a józsefvárosi dolgozókat túlmunkában foglalkoztatnák.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője szerint Pikó Andrásról elképzelhetetlen, hogy így járjon el a saját önkormányzatánál.

A Jobbik alelnöke bár elismerte, hogy nem tud a konkrét ügyről semmit, mégis határozottan állította, hogy ilyen nem történhetett a Józsefvárosban.

Ehhez képest a két gyermekes édesanya azt állítja, hogy azért küldték el, mert minden szabad pozícióra csak olyan embert vesznek fel, aki tudja vállalni a túlórázást.

 

Hír TV