2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták 11:00

Belföld

Elbocsátották az egyik elítélt Tigáz-dolgozót

Már csak az egyik, vesztegetés miatt elítélt dolgozót alkalmazza a Tigáz – ezt a társaság sajtószóvivője mondta a Hír Televíziónak.

Száraz Gábor kifejtette, etikai kódexük alapján az egyik alkalmazott munkaviszonyát azonnal felfüggesztették, míg a másik dolgozó esetében az ártatlanság vélelme miatt olyan munkakörbe helyezték, ahol nem érintkezhet ügyfelekkel. A dolgozó sorsáról az ítélet kézhez vétele után döntenek.

– Az egyik dolgozó esetében gyakorlatilag azonnal bizonyítást nyert, hogy etikai vétséget követett el, és ilyenkor a vállalat azonnali hatállyal megszünteti a munkaviszonyt. A másik dolgozónk esetében egy bírósági eljárást kellett lefolytatni, mert nem volt egyértelmű, hogy etikai vétséget követett-e el vagy sem, ilyen esetben az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, és a dolgozót a vállalat ilyenkor adminisztratív munkakörbe helyezi át, azaz gyakorlatilag megszünteti a lehetőségét annak, hogy fogyasztókkal érintkezzen. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a dolgozó etikai vétséget követett el, akkor az előzőekhez hasonlóan járunk majd el – fogalmazott Száraz Gábor, a Tigáz Zrt. sajtószóvivője.

A két vádlottat a Debreceni Ítélőtábla másodfokon nyolc-nyolc hónap fogházra ítélte, két évre felfüggesztve. A vád szerint 2010-ben 150 ezer forintot kértek két fogyasztótól azért, hogy megakadályozzák, hogy a gázszolgáltató félmillió kötbért rójon ki rájuk. Kenőpénzt végül egyikük sem kapott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!